Εκλεισε το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη λόγω αυξημένου κινδύνου επίθεσης: Προειδοποίηση του Βερολίνου

FILE PHOTO: Cargo ship Asl Tia, carrying Ukranian grain, sails on the Bosphorus Strait, in Istanbul, Turkey, 02 November 2022. EPA, ERDEM SAHIN




Το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει σήμερα κλειστό εξαιτίας αυξημένης απειλής για επίθεση στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της στην Κωνσταντινούπολη ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στην κεντρική περιφέρεια Μπεϊογλού και γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

Το υπουργείο ανέφερε πως η κίνηση να κλείσει το προξενείο έγινε έπειτα από «εκτίμηση των αρχών ασφαλείας» και κάλεσε τους γερμανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύουν τα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος.

Η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία.

Οι ΗΠΑ επικαιροποίησαν τη Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Mε πληροφορίες από DPA μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Άρθρο-“κόλαση” για τον ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν: Ίσως είναι καιρός να αποβληθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ, γράφει ο έγκυρος ιστότοπος 19FortyFive

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: