Απόκοσμη εικόνα στη ζούγκλα με το μυθικό ξωτικό των Μάγια: Την ανάρτησε ο πρόεδρος του Μεξικού [δείτε photo]

President Andres Manuel Lopez Obrador, gestures during his morning conference at the National Palace in Mexico City, Mexico, 25 January 2023. EPA, Isaac Esquivel




Ο πρόεδρος του Μεξικό, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, ανάρτησε στα social media, που σύμφωνα με τον ίδιο δείχνει κάτι που μοιάζει με ένα «πνεύμα» που ζει σε δάση, κάτι σαν ξωτικό, από τη μυθολογία των Μάγια.

Στο tweet του ο πρόεδρος του Μεξικό δημοσίευσε δύο φωτογραφίες. Η μία είχε τραβηχτεί τρεις ημέρες νωρίτερα, από μηχανικό, κατά τη διάρκεια έργων κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής, στη χερσόνησο Γιουκατάν.

Ήταν η φωτογραφία ενός δέντρου, τη νύχτα, που τα κλαδιά του φαίνεται να σχηματίζουν μια «μορφή». Η άλλη ήταν ενός γλυπτού.

H εικόνα με το ξωτικό που ανέβασε στο twitter o πρόεδρος του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ. Photo via twitter Andrés Manuel

Στην πρώτη φωτογραφία ήταν «κατά τα φαινόμενα ένα alux», έγραψε ο Ομπραδόρ. «Στην άλλη, ένα υπέροχο προϊσπανικό γλυπτό στο Εκ Μπαλάμ. Όλα είναι μυστικιστικά», συμπλήρωσε στην ανάρτησή του.

Ο πρόεδρος έγραψε ότι η φωτογραφία «λήφθηκε πριν από τρεις ημέρες από έναν μηχανικό» στη ζούγκλα χωρίς να αμφισβητεί την αυθεντικότητά της ή την ταυτότητα του εικονιζόμενου.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian περιγράφει τη νυχτερινή φωτογραφία ως φιγούρα πάνω σε κλαδί δέντρου που «σχηματίζει κάτι που μοιάζει με φωτοστέφανο από τρίχες και αστέρια».

Ο López Obrador έχει εκφράσει εδώ και καιρό σεβασμό για τους αυτόχθονες πολιτισμούς ενώ με εντολή του θα διασχίζει σύντομα τουριστικό τρένο τη χερσόνησο Γιουκατάν όπου ζουν οι απόγονοι των Μάγια.

Πηγή: ertnews, Guardian

Ατυχές συμβάν ή συνωμοσία για να ενθρονιστεί ο Χίτλερ; Μια εκταφή δίνει απαντήσεις για τη φωτιά στο Ράϊχσταγκ 90 χρόνια μετά [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: