Οταν ο πανδαμάτωρ χρόνος γεννά ατοπήματα: H Σοφία Παπανδρέου νοίκιασε στον Νικόλαο Γλύξμπουργκ βίλα στο Καστρί…

Ο Γιώργος Παπανδρέου (Α) , ο Γεώργιος Παπανδρέου (Κ) και Ανδρέας Παπανδρέου (Δ) στο Καστρί γύρω στα 1960.ΑΠΕ/str Archive. George Papandreou (L), George Papandreou senior (C) and Andreas Papandreou (R) in their family home in Kastri in the early 1960s. ANA




Οι καιροί αλλάζουν, ο χρόνος γιατρεύει πολλά, αλλά μερικά πράγματα ανήκουν σε αυτά που ίσως δύσκολα χωνεύονται.

Το ζεύγος Τατιάνα Μπλάτνικ και Νικόλαoυ Γλύξμπουργκ, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, διαμένουν σε μια ιστορικά φορτισμένη γειτονιά στο Καστρί, και συγκεκριμένα σε μια μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας «Γαλήνη», του Γεωργίου Παπανδρέου.

Η τέως βασιλική οικογένεια νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα από τη Σοφία Παπανδρέου, την εγγονή του «Γέρου της Δημοκρατίας» ο οποίος ανετράπη από τον πατέρα του Νικόλαου, Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που άνοιξε τον ασκό του αιόλου οδηγώντας τελικά στην δικτατορία των Συνταγματαρχών.

Το οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων με την ημιτριώροφη οικοδομή που είχε κληρονομήσει από τον παππού της η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, Σοφία, είχε δοθεί αντιπαροχή το 2006 σε κατασκευαστική εταιρεία, αφού είχε προηγηθεί ο απαχαρακτηρισμός του Καστρίου ως ακινήτου μεγάλης ιστορικής αξίας, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η αξιοποίησήτου.

Πλέον στο οικόπεδο υπάρχει ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., ενώ κάποιες από αυτές, εκτός από πισίνες, διαθέτουν, κατα πληροφορίες, και τζακούζι στις βεράντες.

 

Καταγγελία Ραγκούση με έντονες δόσεις συνωμοσιολογίας: Εmvolio.gr, predator και επιμολύνσεις…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: