Ο Πούτιν χάνει την ψυχραιμία του και εξευτελίζει δημοσίως υπουργό του: Μην κάνεις τον βλάκα! [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσίευσε η Crux




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχασε την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια της πρώτηςκυβερνητικής συνεδρίασης του 2023, ψέγοντας δημοσίως τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ο Πούτιν κατηγορούσε για αρκετά λεπτά τον Ντένις Μαντούροφ (Denis Manturov) για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις παραγγελίες πολιτικών και στρατιωτικών αεροπλάνων.

«Πολύ, τραβάει πάρα πολύ», είπε ο Ρώσος ηγέτης, που ουδέποτε υπήρξε φειδωλός στην δημόσια κριτική ανώτατων αξιωματούχων.

«Μην κάνεις τον βλάκα. Πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις;», κεραυνοβόλησε τον υπουργό του.

Η πρώτη κυβερνητική σύσκεψη έγινε στον απόηχο της απόφσης Πούτιν να καρατομήσει τον ανώτατο διοικητή του στην Ουκρανία μετά από μόλις τρεις μήνες στο τιμόνι του στρατεύματος.

Σε μια κατά τα άλλα αισιόδοξη βιντεοδιάσκεψη που προβλήθηκε live στηn ρωσική τηλεόραση, ο Πρόεδρος Πούτιν είχε καλά λόγια να πει για τον χειρισμό της οικονομίας από τους υπουργούς του.

Διέκοψε όμως επανειλημμένα τον Μαντούροφ ενώ ο υπουργός παρουσίαζε τα σχέδιά του για αεροπλάνα, ελικόπτερα και σκάφη.

«Αυτά τα 700 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων… πρέπει να το διευθετήσετε με το υπουργείο Άμυνας… αρκετές επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει ακόμη παραγγελίες», είπε ο Πούτιν.

Ο Μαντούρφ είναι πιστό μέλος της υπουργικής ομάδας Πούτιν από το 2012 και ταξίδευε τακτικά με τον πρόεδρο σε ξένες και εγχώριες επισκέψεις. Του ανατέθηκε το καθήκον να επιβλέπει τη βιομηχανία όπλων της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι ελλείψεις είχαν ήδη αποκαλυφθεί στο πεδίο της μάχης.

Καθώς εξηγούσε ότι το Υπουργείο του είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την παραγωγή κινητήρων ελικοπτέρων στην Αγία Πετρούπολη (που κατασκευάζονταν προηγουμένως στην Ουκρανία), ο Πούτιν άρχισε να γκρινιάζει ότι όλο αυτό αργούσε πολύ.

Καθώς ο δημόσιος εξευτελισμός του πλησίαζε στο τέλος, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι η ομάδα του θα έκανε το καλύτερο δυνατό.

Αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να καλμάρει τον ολοένα και πιο συγχυσμένο πρόεδρο.

«Όχι, κάντε το μέσα σε ένα μήνα. Δεν καταλαβαίνετε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε; Πρέπει να γίνει σε ένα μήνα, όχι αργότερα».

Το τηλεοπτικό ντύσιμο θύμισε σε πολλούς ένα ακόμη πιο δραματικό γεγονός τρεις ημέρες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, όταν ο Πούτιν είχε διατάξει τα ανώτερα στελέχη ασφαλείας του να δηλκώσουν εάν η Ρωσία έπρεπε να αναγνωρίσει δύο κατεχόμενες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητες.

Όταν ένας από τους στενότερους συμμάχους του, ο επικεφαλής των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν, πρότεινε διστακτικά στους δυτικούς εταίρους της Ρωσίας να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία, ο Πρόεδρος Πούτιν άρχισε να τον ανακρίνει.

Ο κ. Ναρίσκιν έχασε τα λόγια του πολλές φορές (δείτε εδώ το βίντεο) πριν τελικά δηλώσει ότι θα υποστήριζε την ένταξη των δύο κατεχόμενων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Γιατί στηρίζει ο Πούτιν τον Ερντογάν ως το τέλος: Οι σχέσεις μίσους και πάθους δυο αυταρχικών ηγετών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: