Ο Χριστοδουλίδης προηγείται και στην κυλιόμενη δημοσκόπηση της Καθημερινής Κύπρου: Ο Μαυρογιάννης δεύτερος, πέρασε τον Αβέρωφ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι οι τρεις βασικοί υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών που έχουν οριστεί στις 5 Φεβρουαρίου για τη διαδοχή του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ




ΛΕΥΚΩΣΙΑ.- Η κυριακάτικη Καθημερινή της Κύπρου παρουσιάζει σήμερα την πρώτη μεγάλη κυλιόμενη έρευνα για τις κυπριακές Προεδρικές Εκλογές.

H ομάδα της Symmetron Market Research που προβλέπει με επιτυχία τις εκλογικές αναμετρήσεις στο νησί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, κατέγραψε την πρόθεση ψήφου, τις συσπειρώσεις, τις μετακινήσεις, τους αναποφάσιστους και την αποχή.

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης προηγείται κανονικά και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο (με (32,4%), που είνα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης (με 21.1%). Ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, προηγείται με μία μονάδα του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου (λαμβάνει 20,5%).

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Καθημερινής, ο κ. Χριστοδουλίδης κερδίζει και τους δύο αντιπάλους του στον δεύτερο γύρο. Ενώ λαμβάνει την υποστήριξη πέραν του 30% των Συναγερμικών, που εγκαταλείπουν τον κ. Νεοφύτου.

Ο τελευταίος βρίσκεται πλέον σε πολύ δυσάρεστη θέση με βάση αυτή την δημοσκόπηση της εφημερίδας, καθώς υποχώρησε στην τρίτη θέση.

Η στατιστικά ασήμαντη διαφορά των δύο μονομάχων παραπέμπει σε ένα εκλογικό θρίλερ που θα κριθεί στην κάλπη. Η τάση σήμερα ευνοεί τον Μαυρογιάννη που συσπειρώνει ικανοποιητικά το ΑΚΕΛ και εισπράττει αξιόλογες εισροές από άλλους κομματικούς χώρους.

Ο Νεοφύτου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια συσπείρωσης ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ.

Δικαιολογείται ο Αβέρωφ για την απόπειρα “εξαγοράς” του κινήματος Κυνηγών: Ομιλεί για (δήθεν) οργανωμένη επίθεση λάσπης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: