Υπερασπιζόμαστε τους νόμους μας αν κάποιος βγεί ανστισυνταγματικός είναι άλλης τάξεως συζήτηση δηλώνει η κυβέρνηση

FILE PHOTO: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




«Η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με την επιστημονική κοινότητα, παρακολουθεί όμως τον εν εξελίξει διάλογο. Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τους νόμους της, εάν, βεβαίως, βγει κάποιος εξ αυτών αντισυνταγματικός είναι μια άλλης τάξεως συζήτηση δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν πρέπει να τοποθετούμαστε απέναντι στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές ανάλογα με τις πολιτικές μας απόψεις και επιδιώξεις. Οφείλουμε να σεβόμαστε απροϋπόθετα τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η αντιπολίτευση δεν φαίνεται να ακολουθεί την ίδια τακτική, μάλιστα, στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει μπούρδες τις ανεξάρτητες αρχές, προτείνοντας την επάνοδο τους υπό κρατικό έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και του τελετουργικού στην Εξόδιο ακολουθία και την ταφή του εκλιπόντος, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συλλυπηθεί προσωπικά τα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ επιβεβαίωσε πως οι συζητήσεις και η συνεννόηση με την οικογένεια του εκλιπόντος έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με απόλυτη κατανόηση της ευαισθησίας της κάθε πλευράς.

Αφού τόνισε ερωτηθείς σχετικά με την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως παγίως δε σχολιάζει τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού επεσήμανε ότι «η Ελληνική Δημοκρατία είναι ώριμη και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε χωρίς κομπλεξισμούς τέτοιους είδους ζητήματα. Το πολιτειακό έχει λυθεί οριστικά, είναι, πάντως, φυσιολογικό να υπάρχουν άνθρωποι που προσεγγίζουν το ζήτημα υπό συγκεκριμένη οπτική. Η κυβέρνηση βάζει το συνολικό πάνω από το μερικό, δεν είναι καιρός να αναζητούμε εντάσεις και διχασμούς με αναφορά στο παρελθόν, υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να διαχειριζόμαστε το μέλλον» είπε διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό, «για να μην γίνει καμία παρανόηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επέμεινε, δε, πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν δημόσιο πρόσωπο και σημείωσε πως αναμένεται παρουσία αρχηγών ξένων κρατών στην εξόδιο ακολουθία ενώ επιβεβαίωσε ότι όλα θα γίνουν με αξιοπρέπεια και βάσει του πρωτοκόλλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε, δε, θετική εξέλιξη την πρόσφατη δήλωση του Λίβυου Υπουργού Πετρελαίου, υπενθύμισε την πρόσφατη πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τη Λιβύη από τη Γαύδο για τη σύναψη συμφωνίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, τονίζοντας πως το θέμα δεν αφορά την Τουρκία.

Τέλος και ερωτώμενος για το ενδεχόμενο επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την αισιοδοξία του για τη θετική κατάληξη στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις επιμένοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εργάζεται σκληρά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Βενιζέλος αποδομεί την γνωμοδότηση Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ και τον καλεί να την επανεξετάσει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: