Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη μοναδικό εχέγγυο για εθνική αφύπνιση και ρήξη με τα ολέθρια κομματικά βαρίδια

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης με τη σύζυγο του Φιλίππα και τα παιδιά τους. Φωτογραφία PIO, ΓΤΠ




Του ΞΕΝΗ Ξ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ*

Το 2023  θεωρείται  ορόσημο για τις αντοχές του λαού μας και κατ’ επέκταση για το μέλλον της κοινωνίας μας η οποία παραμένει αιχμάλωτη στα δεσμά της κομματοκρατίας και στις αλόγιστες ορέξεις της οικονομικής ολιγαρχίας. Αναντίλεγκτα, με τα όσα τρελλά και παράξενα  επισυμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό,  το αύριο  προδιαγράφεται  μαύρο κι άραχνο.

Το Κυπριακό παραμένει βυθισμένο στο τέλμα, οι  πολιτειακοί θεσμοί με κορωνίδα της Δικαιοσύνη περνούν πρωτοφανή κρίση, τα πλατειά στρώματα του πληθυσμού  σύρονται στην φτωχοποίηση,  η πλειοψηφία της νεολαίας μας λαθροβιεί στον αστερισμό  των 800 ευρώ ενώ  μεγάλη μερίδα της τρίτης ηλικίας  εκπέμπει σήμα κινδύνου καθώς  καλείται να επιβιώσει με ξεφτιλισμένες συντάξεις σε μιά περίοδο που η ακρίβεια θερίζει.

  • Κοντολογίς, η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική και οι πολίτες καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να προλάβουν τον επερχόμενο όλεθρο. Μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι η αθρόα προσέλευση  των πολιτών στις κάλπες τον επόμενο Φεβρουάριο  για να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους κομματοκράτορες και τους συνοδοιπόρους τους που φέρουν τη μεγάλη ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας.

Υπό τη σκιά αυτής της τραγικής πραγματικότητας, μοναδική ακτίδα ελπίδας για το αύριο είναι η εξάπλωση και κορύφωση του  εκδηλούμενου  κινήματος αφύπνισης των  πολιτών  και των υγιών δυνάμεων του λαού μας  που με τη γενναιόψυχη στάση τους μπήκαν στην πρώτη γραμμή του  αγώνα για να επέλθει επιτέλους η πολυπόθητη λαική ομοψυχία  και η επικράτηση του πολιτικού πολιτισμού  με επιστέγασμα την  ανάδειξη  τίμιου και άξιου  προέδρου στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας που  θα οδηγήσει το βυθιζόμενο σκάφος σε πορεία κοινωνικής  ανασυγκρότησης, πνευματικής  ανάτασης κι εθνικής  αναγέννησης.

Υπέρτατη λοιπόν, είναι  η ευθύνη  των δυνάμεων  της εργασίας, του πολιτισμού,  του πνεύματος, της τίμιας επιχειρηματικότητας και βεβαίως της αδούλωτης νεολαίας, να συνασπιστούν  για να  απαλλάξουν  το συντομότερον τον τόπο  από τους εμπόρους του κομματικού πατριωτισμού.

Εδώ που φθάσαμε,  προβάλλει αδήριτη η ανάγκη χάραξη υπερκομματικής πολιτικής και πανεθνικής στρατηγικής  με κεντρικό στόχο την κοινωνική ανόρθωση, την οικονομική ανασυγκρότηση και την ισχυρή αμυντική θωράκιση που θα στηρίζεται σε «4» κινητήριους άξονες:

1. Υγιής και εύρωστη οικονομία,

2.  Κράτος δικαίου  και ισοπολιτείας

3. Άμβλυνση του Μεταναστευτικού και Δημογραφικού

4. Πανίσχυρη αμυντική θωράκιση και σύναψη στρατιωτικής συμφωνίας  με Ελλάδα, Γαλλία και χώρες που πραγματικά βλέπουν την Τουρκία ως σοβαρή απειλή για την ειρήνη και τον Ευρωπαικό  Πολιτισμό.

Η  ανεξάρτητη υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη και το επαναστατικό  πρόγραμμα διακυβέρνησης του που ομολογουμένως αγκαλιάζεται απόλους τους κομματικούς – πολιτικούς χώρους, αποτελεί εχέγγυο για να απαλλαγεί η χώρα από τα βαρίδια του  παρελθόντος, θέτοντας τις βάσεις για ριζική ανασύνταξη του κράτους  με τους  άριστους  στο τιμόνι.

Ο συνενωτικός λόγος του Ν. Χριστοδουλίδη,  σε αντίθεση με τις  διχαστικές πρακτικές που ταλαιπωρούν εδώ και 62 χρόνια της Κύπρο, αποτελεί  εγγύηση για να  πρυτανεύσει ο πολιτικός πολιτισμός και να εδραιωθούν  συνθήκες  εθνικής ενότητας και λαικής ομοψυχίας, ως  απαραίτητες προυποθέσεις  για χάραξη ενός  ελπιδοφόρου αύριο.

*Ο Ξενής Ξενοφώντος είναι δημοσιογράφος, πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού www.iep.org.cy

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

 

Εξηνταδύο χρόνια πολιτικής αλχημείας, διαφθοράς και διαπλοκής είναι πολλά: Οι “καρχαρίες” δεν έχουν ίχνος ντροπής, δεν τιμωρούνται ποτέ…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: