H προγιαγιά μου η Ποκαχόντας: O διάσημος ηθοποιός Εντουαρντ Νόρτον βρήκε από που κρατάει η σκούφια του [video]

FILE PHOTO: US director, actor and cast member Edward Norton attends the press conference for the movie ‘Motherless Brooklyn’ during the 44th annual Toronto International Film Festival (TIFF) in Toronto, Canada. EPA, WARREN TODA




Γγενεαλογικά αρχεία που εξετάστηκαν στην εκπομπή Finding Your Roots του αμερικανικού δικτύου PBS αποκαλύπτουν ότι η Ποκαχόντας, η θρυλική ιθαγενής Αμερικανίδα του 17ου αιώνα, είναι η 12η προγιαγιά του ηθοποιού Έντουαρντ Νόρτον .

Η εκπομπή ιστορίας του PBS επιβεβαίωσε την γενεαλογική παράδοση του Νόρτον σε ένα πρόσφατο επεισόδιο, με τον οικοδεσπότη Χένρι Λούις Γκέιτς Τζούνιορ να λέει στον Αμερικανό ηθοποιό: «Έχετε, χωρίς αμφιβολία, μια άμεση σύνδεση με τη 12η προγιαγιά και τον προπάππου σας. Την Ποκαχόντας και τον Τζον Ρολφ».

Η Ποκαχόντας (Pocahontas, πραγματικό όνομα: Amonute, γνωστή και ως Ματοάκα, 1596 – Μάρτιος 1617) ήταν Ινδιάνα από τη Βιρτζίνια, που ανήκε στη φυλή των Ποουχατάν. Ήταν κόρη του Ποουχατάν, ανώτατου αρχηγού ενός συνόλου παραποτάμιων φυλών στο Τσενακομακάχ, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Τάιντγουοτερ της Βιρτζίνια.

Η Ποκαχόντας, υποδέχθηκε Βρετανούς αποίκους στη σημερινή Βιρτζίνια στις αρχές του 17ου αιώνα

Σύμφωνα με το μύθο, έσωσε τη ζωή του καπετάνιου John Smith, σταματώντας την εκτέλεσή του βάζοντας το κεφάλι της στο δικό του. Παντρεύτηκε τον Άγγλο John Rolfe το 1614 και πέθανε τρία χρόνια αργότερα στο Gravesend της Αγγλίας, σύμφωνα με αρχεία. Απέκτησε με τον Ρολφ έναν γιο, τον Θωμά, το 1615.

Ο Νόρτον, ο πρωταγωνιστής ταινιών όπως το Glass Onion: A Knives Out Mystery και Fight Club, είπε ότι η αποκάλυψη «απλώς σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πόσο μικρό… κομμάτι της όλης ανθρώπινης ιστορίας είσαι».

Γκραβούρα με θεμα την (πραγματική) Ποκαχόντας Στιγμιότυπο από βίντεο του Biograpghics

Η εκπομπή, η οποία βοηθά τις διασημότητες να εντοπίσουν τις προγονικές τους ιστορίες, διαπίστωσε επίσης ότι ο τρίτος προπάππους του Νόρτον, ονόματι Τζον Γουίνστεντ, είχε σκάβους μια οικογένεια που περιλάμβνε έναν 55χρονο άνδρα, μια 37χρονη γυναίκα και πέντε νεαρά κορίτσια. , σύμφωνα με τα αρχεία της απογραφής.

Ερωτηθείς πώς νιώθει όταν ξέρει ότι κατάγεται από ιδιοκτήτες σκλάβων, ο Νόρτον είπε: «Η σύντομη απάντηση είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι άβολα. Και θα πρέπει να νιώθεις άβολα μαζί τους.

Η εκπομπή αποκάλυψε επίσης ότι ο Νόρτον μοιράζεται μια μακρινή ξαδέλφη με μια άλλη διασημη ηθοποιό: Την Τζούλια Ρόμπερτς. «Εσείς και ο Εντ μοιράζεστε ένα μακρύ, πανομοιότυπο τμήμα DNA στα ένατα χρωμοσώματά σας», είπε η Γκέιτς στη Ρόμπερτς, η οποία ανέλυσε επίσης το γενεαλογικό της δέντρο στην εκπομπή.

«Αυτό σημαίνει ότι κληρονομήσατε αυτό το κοινό DNA από έναν μακρινό πρόγονο, κάπου στο χείλος αυτού του γενεαλογικού δέντρου».

Με πληροφορίες από Guardian

Χάρι ο Εξολοθρευτής: «Σκότωσα 25 Ταλιμπάν, έκανα χρήση ναρκωτικών στα 17 μου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: