Η αληθινή ιστορία της Ποκαχόντας, καμία σχέση με τη Disney: Η απαγωγή της από τους Άγγλους, η βάπτισή της με το όνομα Ρεβέκκα, ο γάμος και ο θάνατος σε ηλικία 21 ετών [video]

File Photo Bronze statue of Pocahontas at Jamestown. Πηγή https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pocahontas,_daughter_of_Powhatan,_and_wife_of_John_Rolfe,_photo_takes_at_Jamestown,_Virginia.jpg




Η αληθινή ιστορία της Ποκαχόντας απέχει πολύ από το παραμύθι που απεικονίζεται στην ταινία της Disney, όπως γίνεται συνήθως.

Η Ποκαχόντας, της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Matoaka, ήταν κόρη του Powhatan, του ισχυρού αρχηγού της Συνομοσπονδίας Powhatan.

Όταν Άγγλοι άποικοι έφτασαν στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια το 1607, η Ποκαχόντας ήταν περίπου 11 ή 12 ετών. Έπαιξε ρόλο στη σχέση μεταξύ των αποίκων και του πατέρα της ενεργώντας ως σύνδεσμος και διερμηνέας. Ωστόσο, η σχέση της με τους Άγγλους θα οδηγούσε τελικά στην πτώση της.

Η Ποκαχόντας απήχθη από τους Άγγλους το 1613 και κρατήθηκε για λύτρα. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και της δόθηκε το όνομα Ρεβέκκα. Τελικά παντρεύτηκε τον Τζον Ρολφ, έναν Άγγλο άποικο, το 1614, αλλά η σχέση τους απείχε πολύ από ένα ρομαντικό παραμύθι.

Η Ποκαχόντας μεταφέρθηκε στην Αγγλία ως σύμβολο της επιτυχίας του αγγλικού αποικισμού, αλλά αρρώστησε και πέθανε σε ηλικία 21 ετών.

Η αληθινή ιστορία της Ποκαχόντας είναι μια τραγική ιστορία εκμετάλλευσης, πολιτιστικών συγκρούσεων και, τελικά, απώλειας ενός ζωή νεαρής γυναίκας.

Με πληροφορίες από Ancient Origins

Καπέλο, μαστίγιο, πάμε… Στις 18 Μαΐου στο Φεστιβάλ των Καννών πρεμιέρα για το Dial of Destiny κύκνειο άσμα του Indiana Jones [trailers]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: