Ενός λεπτού σιγή κράτησαν οι γιατροί που αφαίρεσαν τα όργανα του 6χρονου Θωμά: «Να συνεχίσει να χτυπά η καρδούλα του», είπε η μητέρα του [video]

Γιατροί από Ελλάδα και Ιταλία κράτησαν ενός λεπτού σιγή πάνω από τη σορό του 6χρονου Θωμά. Screenshot via ERT




Ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο από την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονται να αφαιρέσουν τα όργανα του 6χρονου Θωμά και κρατούν ενός λεπτού σιγή, μετέδωσε σήμερα η ΕΡΤ.

 




Με τον τρόπο αυτό οι γιατροί από Ελλάδα και Ιταλία θέλησαν να τιμήσουν τόσο τη μνήμη του αδικοχαμένου Θωμά που υπέστη ανακοπή στις 3 Ιανουαρίου, όσο και τους γονείς του για τη γεννέα απόφαση που πήραν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Η μητέρα του 6χρονου μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά.

«Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει», δήλωσε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του οργάνου και με όχημα μεταφέρεται στον Άραξο όπου περιμένει αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Ιταλία.

Οι γονείς ζήτησαν αντί για στεφάνια, να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά και δωρεά απινιδωτών στα δημοτικά σχολεία των Γρεβενών, όπου και ζούσε ο 6χρονος Θωμάς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Το CNBC στη Ρεβυθούσα: Το ελληνικό νησί – ήρωας που στηρίζει ενεργειακά όλη την Ευρώπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: