Αποδεκατισμός – ρεκόρ για τους Ρώσους εισβολείς: 1.000 νεκροί σε δύο εβδομάδες

FILE PHOTO: Oυκρανική σημαία κυματίζει πάνω σε κατεστραμμένο ρωσικό τεθωρακισμένο στο Μπαχμούτ της περιοχής Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας. EPA, OLEG PETRASYUK




Σχεδόν 1.000 Ρώσοι στρατιώτες έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από τις αρχές του 2023 από ανεξάρτητο απολογισμό ιστοσελίδας που αναλύει δεδομένα ανοιχτού κώδικα και την οποία επικαλείται η αντικαθεστωτικό ρωσική εφημερία The Moscow Times.

Ο επαληθευμένος απολογισμός των νεκρών στη Ρωσία ανέρχεται πλέον σε 11.662 στρατιώτες μετά την προσθήκη 942 ονομάτων μεταξύ 1-17 Ιανουαρίου, ανέφερε χθες ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediazona.

Ο πραγματικός απολογισμός της σχεδόν 11μηνης εισβολής πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Είναι ένα σούπερ ρεκόρ», είπε ο συντάκτης της Mediazona, Ντμίτρι Τρεστσάνιν, σε μια ζωντανή ροή στο YouTube.

  • Συνέδεσε το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας με την εντεινόμενη προσπάθεια της Ρωσίας για την κατάληψη της Μπαχμούτ, μιας στρατηγικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι αναλυτές λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν οριακά κέρδη μετά από μήνες μαχών με μεγάλες απώλειες.

Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει τους μισούς από τους 89 Ρώσους επίστρατους που σκοτώθηκαν σε επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ουκρανία σε προσωρινό στρατώνα στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Μακίιβκα.

Σύμφωνα με τον Treshchanin, τα υπόλοιπα στοιχεία προέρχονται από τα τέλη του 2022 καθώς αναφέρθηκαν με καθυστέρηση δύο εβδομάδων.

  • Η βάση δεδομένων της Mediazona περιλαμβάνει τώρα επίσης μισθοφόρους που πολέμησαν για την ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση Wagner, οι ένοπλοι της οποίας αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων που συμμετέχουν στην επίθεση κατά του Μπαχμούτ.

Οι έφεδροι αντιπροσωπεύουν τους 644 από τους 11.662 θανάτους στρατιωτών της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου, δείχνουν τα στοιχεία.

Ο ρωσικός στρατός λέει ότι 5.937 από τους στρατιώτες του είχαν σκοτωθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Εκτός από τους εθελοντές που παρακολουθούν νεκροταφεία σε πολλές ρωσικές πόλεις και χωριά, το πρακτορείο χρησιμοποιεί επίσημες δηλώσεις, κοινωνικά δίκτυα και αναφορές μέσων ενημέρωσης για να ενημερώσει τα στοιχεία του.

Η ομάδα δεδομένων της Mediazona δεν έχει ακόμη αναλύσει και επαληθεύσει μια «γιγαντιαία λίστα» περίπου 200 θανάτων στρατιωτών ώστε να προσθέσει τα σχετικά νούμερα στη βάση δεδομένων.

«Είναι δύσκολο να σοκαριστώ καθώς είμαι κάποιος που εργάζεται με αυτά τα δεδομένα επί σχεδόν ένα χρόνο, αλλά 1.000 άτομα σε δύο εβδομάδες είναι απλώς [σοκαριστικά]», είπε.

 

 

Με πληροφορίες από The Moscow Times

“Χρυσές δουλειές” της μισθοφορικής Wagner στην Αφρική: Εξορύξεις εκατομμυρίων για να τροφοδοτεί τους Ρώσους σφαγείς στην Ουκρανία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: