Αποχαιρετιστήριο δείπνο Αναστασιάδη και Τατάρ: Επικοινωνιακά τερτίπια του ΟΗΕ, διότι δεν πρόκειται να συζητήσουν, ούτε να διαπραγματευθούν.

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ με την ευκαιρία των εορτών. Δεξιά διακρίνεται και ο σκασμένος στα γέλια, κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία ΓΤΠ, ΡΙΟ




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Λευκωσία

Μια τελευταία συνάντηση θα έχουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. Θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα και θα έχει χαρακτήρα αποχαιρετιστήριας συνάντησης ενόψει του γεγονότος ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο την 1η Μαρτίου.

Όπως μετάδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, την εβδομάδα που ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το κοινωνικού χαρακτήρα δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Ερσίν Τατάρ.

Στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου της Κύπρου αναφέρεται συναφώς ότι το δείπνο θα φιλοξενηθεί στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί, Κόλιν Στιούαρτ, στην υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας.

  • Σε αυτό θα συμμετάσχει ασφαλώς  και ο αξιωματούχος του ΟΗΕ , ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ για τη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι Αναστασιάδης και Τατάρ, είχαν συμφωνήσει για την πραγματοποίηση κοινωνικού δείπνου μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια δεξίωσης των Ηνωμένων Εθνών, που είχε πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας στις 7 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία του τέλους του έτους.

Είναι σαφές πως από πλευράς του Διεθνούς Οργανισμού και του εκπροσώπου τους στο νησί, τέτοιες συναντήσεις δίνουν την εντύπωση πως κάτι κινείται στο Κυπριακό. Πρόκειται για κινήσεις που δικαιολογούν, υποτίθεται, το ρόλο του αξιωματούχου του ΟΗΕ, στην προκειμένη περίπτωση του Καναδού, Κόλιν Στιούαρτ.

Είναι πρόδηλο πως η κινητικότητα για τις εντυπώσεις αποβαίνει σε βάρος της ουσίας. Και η ουσία στο Κυπριακό σήμερα είναι πως οι μη εξελίξεις, το αδιέξοδο, είναι αποτέλεσμα της εμμονής της κατοχικής δύναμης, σε αναγνώριση του ψευδοκράτους και σε λύση δυο κρατών.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι στις δυο πρόσφατες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και για την Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών, που αφορά το Κυπριακό, η Τουρκία είναι σχεδόν «εξαφανισμένη».

Περαιτέρω, «εξαφανισμένες» είναι και οι ευθύνες που έχει η Άγκυρα για το αδιέξοδο ενώ συγκαλύπτονται όλες οι προκλητικές ενέργειες της κατοχικής πλευράς, που γίνονται για να επιβληθούν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους αλλά και στη θάλασσα.

  • Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο εγκάθετος της Τουρκίας στα κατεχόμενα θα παρακαθίσουν σε δείπνο λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που χρονικά τοποθετείται στις 5 Φεβρουαρίου.

Θα είναι για μια ακόμη συνάντηση για το θεαθήναι, στη διάρκεια της οποίας δεν θα τεθούν τα μείζονα ζητήματα, που είναι η αποτροπή νέων τετελεσμένων και στην τελική την άρση των κατοχικών δεδομένων.

Δεν πρόκειται να συζητήσουν, να διαπραγματευθούν. Άλλωστε ο Αναστασιάδης είναι απερχόμενος και ο Τατάρ προφανώς και δεν έχει την άδεια από την Τουρκία. Αυτή είναι η ουσία.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ καλύπτει την Τουρκία και περιγράφει την πορεία κατολίσθησης του Κυπριακού: Και η Λευκωσία …κοιμάται!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: