Απίστευτο και όμως αληθινό για τα F-16 της Τουρκίας: Ενώ συνεχίζεται η εκστρατεία των ομογενών μας, με την ονομασία “no jets for Τurkey”

Το εικονιζόμενο “005” από την 335 Μοίρα “Τίγρης” που είναι το πρωτότυπο Ελληνικό F-16 Viper, δοκιμάζεται στις ΗΠΑ και οι όποιες τυχόν παρατηρήσεις υπάρχουν μεταφέρονται άμεσα στην ΕΑΒ ώστε να εφαρμοστούν και στα πρώτα Hellenic Viper που δημιουργούνται από Ελληνικά χέρια. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία




Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΣΑΝΤΑ*

Ο συμπαθής κατά τα άλλα Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι:

‘’Θέλουμε να πάρει η Τουρκία νέα F-16. Όχι τώρα, σε βάθος χρόνου, γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση. Διότι μία Τουρκία με ρωσικά οπλικά συστήματα δεν θα μπορούσε να την σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών. Ενώ τώρα συγκρατείται ως έναν βαθμό’’.

1. ΔΥΣΤΥΧΏΣ, Η ΛΟΓΙΚΗ του κ. Καθηγητή είναι ότι η Τουρκία συγκρατείται από μόνη της τώρα που δεν έχει τα νέα F 16 (όχι ότι την συγκρατεί η στρατιωτική ισχύς και η εξαιρετική επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) τόσα χρόνια!!!).

Και συνεχίζει ο κ. Συρίγος, ότι εάν προμηθευτεί οπλικά συστήματα η Τουρκία από την Ρωσία, δεν θα μπορούσε να την σταματήσει ΚΑΝΕΝΑΣ (ούτε οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) κ. Συρίγο, ΚΑΝΕΝΑΣ;)

Τέτοια απαξίωση για τις Ελληνικές ΕΔ δεν έχει υπάρξει ποτέ από Υπουργό της κυβέρνησης.

2. ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, όπως φοβάται ο κ Καθηγητής, γιατί να αποτελεί πρόβλημα για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ; Ακόμα και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘’Χουριέτ’’ για τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις διατυπώνει μία πρόσφατη απαισιοδοξία ως προς την πρόοδο τους δεδομένου ότι δεν υπήρξε πολιτική επίσκεψη υψηλού επιπέδου από τις ΗΠΑ στην Τουρκία το 2022 και το αντίστροφο στην πρωτεύουσα της Ουάσιγκτον.

Ο Ερντογάν είδε τον Μπάιντεν μία φορά στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη και μία στους G20 στην Ινδονησία

  • 3. ΟΙ ΑΤΥΧΕΊΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ αυτές δηλώσεις ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, προκαλούν την απορία των Ελλήνων πολιτών εάν πράγματι έχουν γίνει από Έλληνα πολιτικό και μάλιστα της Ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο μήνες ο κ Συρίγος είχε δηλώσει στο real fm FM ότι ‘’η Τουρκία δεν έχει κάνει κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που θέτουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις από την ΕΕ’’.

4. Στην στρατιωτική ορολογία ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ καλείται το συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύγκριση της μαχητικής ισχύος δύο αντιπάλων, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν κυρίως τα νέα οπλικά συστήματα και η εκπαίδευση.

Επομένως, ενδεχόμενη προμήθεια της Τουρκίας με 40 νέα F 16 και 80 νέα εκσυγχρονισμένα F 16 viper θα επανέλθει η ισορροπία στον αέρα διότι σε αεροπλάνα 4,5 γενιάς η Ελλάδα θα έχει 84 F 16 viper + 24 Rafale (σύνολο 108), ενώ η Τουρκία νέα 120 F 16. Άλλωστε για το μπλοκάρισμα των νέων F 16 επικρίνεται καθημερινά ο Ερντογάν ακόμα και από φιλοκυβερνητικές πηγές, αναφέροντας το χάλι της τουρκικής αεροπορίας.

5. Στις ΗΠΑ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ δίνει εδώ και δύο χρόνια έναν αγώνα μέσω του εκτελεστικού διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδη, για να πείσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ ώστε οι ΗΠΑ να μην προμηθεύσουν την Τουρκία με νέα F 16. Υπάρχει ακόμα και βίντεο από την εκστρατεία των ομογενών μας, με την ονομασία «no jets for Τurkey» που ‘’μάχονται’’ σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, διπλωματικό, κοινωνικό, εθνικό) ώστε να μην πάρει η Τουρκία νέα F 16.

Αλήθεια τι θα σκέπτονται όλοι αυτοί οι ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ που ηγούνται της εθνικής προσπάθειας αυτής για την μη ενίσχυση της Τουρκίας από τις δηλώσεις αυτές του κ. Συρίγου;

6. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ των 18 βουλευτών των ΗΠΑ στον πρόεδρο Μπάιντεν τον περασμένο Αύγουστο, μεταξύ αυτών και του Ελληνοαμερικάνου Κρις Πάπας που προειδοποιούν για τους κινδύνους ασφαλείας που υπάρχουν από την πιθανή συνεγκατάσταση των αναβαθμισμένων μαχητικών F-16 με τους S-400, καθώς και η ανιδιοτελής προσπάθεια του Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, φαίνεται για τον κ Συρίγο να είναι περιττή.

7. ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τον Μάιο, είχε ως αντικειμενικό σκοπό κυρίως να επισημάνει τον κίνδυνο της στρατιωτικής ενίσχυσης της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα με την αποκάλυψη της διπλής επιτήδειας εξωτερικής επιθετικής της πολιτικής για την Ελλάδα.

  • Οι επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού τόσο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο όσο και στην ομιλία του στο Κογκρέσο, αλλά και στις ανεπίσημες επαφές είχαν ως στόχο την αποκάλυψη και καταγγελία της Τουρκίας στην Κύπρο και τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Πως είναι δυνατόν ένας Έλληνας Υφυπουργός, να δηλώνει αντίθετα από την επίσημη πολιτική του ΠΘ και να θέλει την ενίσχυση της Τουρκίας;

Συμπερασματικά αυτά θα πρέπει να τα εξετάσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και να πράξει ανάλογα διότι στην Ελληνική Κοινή Γνώμη πλανάται η απορία εάν αυτές οι δηλώσεις έγιναν από αφέλεια ή σκοπιμότητα.

Εάν πράγματι είναι από αφέλεια ή λάθος της στιγμής θα πρέπει να επισημανθεί, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ Συρίγος αναφέρεται σε θέματα που προκαλούν την κοινή γνώμη στα εθνικά θέματα.

*Ο Κούσαντας Κωνσταντίνος είναι Αντιστράτηγος εα

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τι δεν καταλαβαίνουν στην Κύπρο; Η ισλαμοποίηση συνδέεται με την ενσωμάτωση, την προσάρτηση και την τουρκοκοποίηση του κατεχόμενου βορρά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: