Στόχος να είναι η απελευθέρωση της Κύπρου: Ας είναι το 2023 το έτος που θα ξεκινήσουμε μια νέα πορεία, απαλλαγμένη από τα βαρίδια της διαφθοράς και της κομματοκρατίας…

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ο Υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης στέλνει το δικό του μήνυμα για το 2023. Οι ψευδαισθήσεις κάποτε τελειώνουν, αναφέρει και τονίζει:

Ή θα χτίσουμε εμείς μια πατρίδα ελεύθερη, ένα κράτος δίκαιο, δημοκρατικό και κοινωνικό ή θα πνιγούμε στο έλος της μετριότητας των ημερών μας. Μιας μετριότητας που καθορίζεται από τους υποψήφιους, συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Όλο το μήνυμα του κ. Κολοκασίδη ακολουθεί:

Συνηθίζεται στο τέλος κάθε χρόνου να ανταλλάζουμε ευχές. Ευχές για το νέο χρόνο, για να πάει καλύτερα, να απελευθερωθεί ο τόπος μας, να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια μας, να υπάρξουν καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Κάθε χρόνο κάνουμε περίπου τις ίδιες ευχές και κάθε χρόνο διαψεύδονται διότι κανείς τρίτος δεν πρόκειται να μας σώσει. Κανείς Θεός δεν πρόκειται να επέμβει να μας γλυτώσει εάν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε.

Ας το πάρουμε απόφαση ότι στις δικές μας δυνάμεις πρέπει να στηριχθούμε. Και το 2023 ας μην περιοριστούμε μόνο σε ευχές. Ας δώσουμε μια προσωπική υπόσχεση ότι θα σηκώσουμε το ανάστημα μας και θα αγωνιστούμε για αυτά που επιδιώκουμε. Για την απελευθέρωση του τόπου, για τη δημοκρατία μας, την απαλλαγή από τη διαφθορά, για οικονομική άνοδο και κοινωνική δικαιοσύνη.

Για ένα ελεύθερο, δίκαιο και δημοκρατικό 2023

Το 2022 δεν ήταν καλύτερο από το 2021 και το 2023 δεν θα είναι καλύτερο από το 2022 αν δεν καθορίσουμε τους όρους ενός νέου αγώνα που χρειάζεται ο τόπος μας. Η πατρίδα μας παραμένει υπό τουρκική κατοχή, αλλά κανένας δεν θα μας χαριστεί αν δεν αντισταθούμε. Κανένας δεν θα μας χαρίσει την ελευθερία μας, αν δεν αδράξουμε τη μέρα και αν δεν χαράξουμε κάθετη γραμμή για να τερματίσουμε την αδικία εις βάρος της Κύπρου.

Οι ψευδαισθήσεις κάποτε τελειώνουν.

Ή θα χτίσουμε εμείς μια πατρίδα ελεύθερη, ένα κράτος δίκαιο, δημοκρατικό και κοινωνικό ή θα πνιγούμε στο έλος της μετριότητας των ημερών μας. Μιας μετριότητας που καθορίζεται από τους υποψήφιους, συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ή θα δημιουργήσουμε συνθήκες ενεργειακής και διατροφικής αυτάρκειας, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών, την κλιματική αλλαγή, την καταστροφή, την παρακμή του πολιτισμού ή θα βουλιάξουμε στον βάλτο της παγκόσμιας ύφεσης.

Τώρα είναι η ώρα για να ανακτήσουμε την πατρίδα, την ταυτότητα, τη γλώσσα και τη δημοκρατία μας.

Ας είναι το 2023 το έτος που θα ξεκινήσουμε μια νέα πορεία, απαλλαγμένη από τα βαρίδια της διαφθοράς και της κομματοκρατίας. Ας κάνουμε την αρχή για κάτι πιο σημαντικό. Ας αγωνιστούμε ενωμένοι για την απελευθέρωση του τόπου μας.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα-απολογισμός του Προέδρου Αναστασιάδη: Περήφανος που παραδίδω ένα κράτος οικονομικά εύρωστο και ισχυρό, απογοήτευση για το Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: