Σφοδρή κριτική στους New York Times: Κατηγορούνται ότι δημοσίευσαν σταυρόλεξο «σβάστικα» [εικόνα]

FILE PHOTO: Τα γραφεία της εφημερίδας New York Times, στη Νέα Υόρκη. EPA, JUSTIN LANE




Κύμα διαμαρτυριών έχει ξεσπάσει για το κυριακάτικο σταυρόλεξο των New York Times, καθώς πολλοί βλέπουν σε αυτό το σχήμα της «σβάστικα».

Πρώτος διαμαρτυρήθηκε στο twitter ο δημοκρατικός, στρατηγιστής, Κιθ Έντουαρντς, που έγραψε:

«Αυτό είναι το σταυρόλεξο των NYTimes σήμερα την πρώτη μέρα του Χανούκα. Τι στο διάολο, @nytimes;» Ο Δημοκρατικός Στρατηγός Κιθ Έντουαρντς έγραψε στο Twitter.

Σε μεταγενέστερο tweet, ο Έντουαρντς επεσήμανε ότι κανένα σημαντικό μέσο ενημέρωσης δεν είχε καλύψει το περιστατικό. «Μέχρι στιγμής κανένα κύριο μέσο ενημέρωσης δεν έχει αναφέρει σχετικά», έγραψε.

Ένας άλλος χρήστης, ο @kennedytcooper, είπε: “Μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί το σταυρόλεξο των Times είναι σβάστικα την πρώτη μέρα του Χανουκά”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σταυρόλεξο των New York Times μοιάζει με τη σβάστικα, ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται από διάφορους πολιτισμούς, αλλά συνδέεται ευρέως με τη ναζιστική Γερμανία και τον νεοναζισμό.

Το 2017, την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, οι Times απέρριψαν την κριτική, με τον λογαριασμό Twitter των New York Times Games να λέει: “Ναι, γεια. ΔΕΝ είναι σβάστικα. Ειλικρινά προς τον Θεό. Κανείς δεν κάθεται να κάνει ένα σταυρόλεξο και να λέει: «Γεια! Ξέρεις τι θα ήταν ωραίο;»

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και το 2014.

Στον «χορό» και ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ήταν μεταξύ των εκατοντάδων αναγνωστών των New York Times που χτύπησαν την εφημερίδα για το σταυρόλεξό τους την Κυριακή – το οποίο πολλοί παρατήρησαν ότι έμοιαζε απίστευτα με μια ναζιστική σβάστικα.

Η σιλουέτα του παζλ έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , με αρκετούς εξέχοντες Εβραίους ηγέτες και πολιτικές προσωπικότητες να επισκέπτονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την οργή τους – ειδικά από τότε που δημοσιεύτηκε την πρώτη νύχτα του Χανουκά.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το μοτίβο – το οποίο είναι εντυπωσιακό και ξεφεύγει από τη σελίδα ακόμη και με μια ματιά – είναι σύμπτωση, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι χρησιμεύει ως ένα από τα πιο πρόσφατα και πιο θρασύδειλα παραδείγματα της υποτιθέμενης ιστορίας της εφημερίδας της αντι-ισραηλινής ρητορικής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ χαρακτήρισε το παζλ ως «αηδιαστικό», γράφοντας την Κυριακή ότι «μόνο οι New York Times θα έκαναν τον Χανουκά να συνεχίσει με αυτό είναι το σταυρόλεξο».

Ο γιος του πρώην προέδρου, όπως και πολλοί άλλοι, ανέφερε το ιστορικό της δημοσίευσης να τάσσεται ενάντια στο κατ’ εξοχήν εβραϊκό έθνος του Ισραήλ στη μακροχρόνια σύγκρουσή του με τη γειτονική Παλαιστίνη.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post και DailyMail

Γιατί ο Ερντογάν δεν αξίζει άλλη μια θητεία στο αξίωμα; Η άγρια επίθεση του Guardian: Η πολιτική του θα έπρεπε να είναι αρκετή για να τον βουλιάξει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: