Ποινικά κολάσιμες πράξεις; Όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δένει το φρύδι του και παίρνει το ύφος του θιγμένου Νίκαρου!

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την «1η Ετήσια Εκδήλωση για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου». Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Αυτό που θα μας λείψει πολύ, από τον Μάρτη και μετά, είναι οι μαγκιές του Προέδρου (της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη). Όταν δένει το φρύδι του, παίρνει το ύφος του Νίκαρου και παριστάνει τον θιγμένο. Τα λέει τόσο παραστατικά, που είσαι σίγουρος ότι τον πνίγει το δίκιο του.

Ο επόμενος, έστω κι αν θα είναι ένας εκ των τριών συνεργατών του, αποκλείεται να μπορέσει να τον μιμηθεί. Είναι μοναδικό ταλέντο κι αυτό.

Όπως χθες, που έλεγε: «Δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να προβάλλει ισχυρισμούς που εμφανίζουν τον Πρόεδρο ως εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς ή ακόμα και ποινικά κολάσιμες και να παραμένουν αδιάφορες οι καθ’ ύλην αρμόδιες Αρχές».

Και επειδή δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, έστειλε επιστολή στην Αρχή κατά της Διαφθοράς για να της πει ότι οφείλει αυτεπαγγέλτως να ερευνήσει όσα ισχυρίζεται σε τρία βιβλία ο Μακάριος Δρουσιώτης. Για να μη νομίζουμε ότι φοβάται τίποτε. Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο, που λέει ο λόγος.

  • Τα εν λόγω βιβλία, όμως, κυκλοφορούν εδώ και κάμποσο καιρό και απ΄ ό,τι λέγεται, «εμφανίζουν τον Πρόεδρο ως εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς ή ακόμα και ποινικά κολάσιμες», αλλά ο Πρόεδρος δεν αντέδρασε προηγουμένως. Δεν υπήρχε η Αρχή κατά της Διαφθοράς προηγουμένως, αλλά υπήρχε η οδός της Δικαιοσύνης όπου καταφεύγει όποιος θίγεται από δημοσιεύσεις.

Τους δημοσιογράφους μας έχουν ταράξει στις αγωγές για το παραμικρό, και εδώ, τρία ολόκληρα βιβλία εμφάνισαν τον Πρόεδρο «ακόμα και για πράξεις ποινικά κολάσιμες» κι ο Πρόεδρος παρέμεινε αδιάφορος. Γιατί δεν πήγε στη Δικαιοσύνη να ζητήσει να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί του Δρουσιώτη;

Τώρα, επειδή σήκωσε το θέμα ψηλά ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, με επιστολή που έστειλε στην Αρχή, στέλνει και μια ο Νίκος Αναστασιάδης για να εμφανιστεί ως άσπιλος και αμόλυντος που δεν έχει τίποτε να κρύψει. Αλλά, το πουλλίν επέτασε, που λένε και στο Πέρα Πεδί, κύριε Πρόεδρε.

Η τάτσα έμεινε και σε τρεις μήνες δεν ξεπλένεται. Ούτε μπορείς να επιστρέψεις στο παρελθόν για να το διορθώσεις και να αλλάξεις τους συνεργάτες που είχες δίπλα σου για να σε εμφανίζουν τελικά ως συμμορίτη. Πλέον, μόνο ήμαρτον μπορείς να λες.

Πάμε στο άλλο τώρα, για το οποίο, όπως είπε στις ίδιες δηλώσεις του ο θιγμένος Πρόεδρος, θα κάνει σύσκεψη για να εξετάσει τι θα γίνει με το ζήτημα των Κεντρικών Φυλακών.

«Θα έπρεπε να γίνει μια σύσκεψη», είπε, «για να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα, να αρθούν οι όποιες παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις, έτσι ώστε το κράτος να λειτουργεί ομαλά όπως μέχρι πρότινος λειτουργούσε».

Όμως, δεν υπάρχουν ούτε παρερμηνείες, ούτε παρεξηγήσεις. Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα που αποκαλύφθηκε από τον περασμένο Ιούνιο, μετά τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Φυλακών για συνωμοσία ενός ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας και ενός βαρυποινίτη. Αλλά, αποτέλεσμα δεν υπάρχει ακόμα. Ένα πόρισμα είναι υπό μελέτη στην Εισαγγελία για δυόμισι μήνες. Άρα, το κράτος δεν λειτουργεί ομαλά, ούτε μέχρι πρότινος λειτουργούσε.

Υπάρχει κι ένα δεύτερο ζήτημα, που αφορά τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων. Αυτό δεν είναι καινούργιο, αλλά οι Εισαγγελείς, τώρα το ανακάλυψαν.

Να θυμίσω μόνο ότι 13 Οκτωβρίου 2010, δηλαδή πριν από δώδεκα χρόνια, ο τότε αν. διευθυντής Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, ανακάλυψε σε θυρίδα του γραφείου δεσμοφυλάκων κινητά τηλέφωνα, κατσαβίδια και κάμερες ηλεκτρονικών υπολογιστών, και κατάγγειλε δημοσίως ότι «τα αντικείμενα αυτά είτε μεταφέρθηκαν εκεί από κάποιους δεσμοφύλακες με σκοπό να τα πωλήσουν σε φυλακισμένους, είτε κάποιοι επίορκοι δεσμοφύλακες παρείχαν προστασία σε κρατουμένους και ανάλαβαν τη φύλαξη των κινητών τους». Ο ίδιος ο διευθυντής τα έλεγε αυτά.

  • Σήμερα, λοιπόν, η Νομική Υπηρεσία πριν μελετήσει το πόρισμα για τη διαφθορά, μελέτησε άλλο πόρισμα και ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε «με μεγάλη ανησυχία» ότι στις Φυλακές υπάρχει «εισαγωγή, μεταφορά και χρήση κινητών τηλεφώνων από κρατούμενους» και ότι πρέπει να κρεμαστεί η Άννα Αριστοτέλους.

Παράλληλα, από τότε που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης ο Ιωνάς Νικολάου, προώθησε ηλεκτρονικό σύστημα, που το πληρώσαμε κι ένα σωρό λεφτά, το οποίο θα απενεργοποιούσε τα κινητά στις Φυλακές.

Ο Ιωνάς έφυγε πριν τρεισήμισι χρόνια, αλλά το σύστημα ακόμα να λειτουργήσει. Υπάρχουν διαφωνίες, αλλά αυτό δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι να μας πουν, μετά την απογευματινή σύσκεψη, πότε θα αρχίσει να λειτουργεί ομαλά το κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το μοντέλο της Κύπρου για όλες τις περιπτώσεις: Ποιος είπε πως η Τουρκία είναι ανίκητη; Και μία σημείωση για την προεκλογική του παράλογου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: