Ο ισλαμιστής Τσαβούσογλου αλλάζει και τη γεωγραφία: Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί παραβλέπουν την πραγματικότητα για την Τουρκία (video)

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσσογλου στην Αλγερία. Φωτογραφία, Mevlüt Çavuşoğlu, @MevlutCavusoglu




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 «Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν από την Ελλάδα» ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μιλώντας στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μεσόγειο, υποστήριξε ότι «τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία».

Οι Τούρκοι λένε αυτά που λένε είτε επειδή θεωρούν ότι εύκολα μπορούν να προβάλλουν ψεύτικους ισχυρισμούς και ξεδιάντροπα να παραπλανούν τη διεθνή κοινότητα, βασισμένοι σε δοκιμασμένη συνταγή δεκαετιών, είτε επειδή γνωρίζουν ότι οι εκβιασμοί και οι παρανομίες τους δεν έχουν καμία συνέπεια και τιμωρία.

Αν και οι Κούρδοι της Συρίας θεωρούνται από τις ΗΠΑ οι «πολυτιμότεροι σύμμαχοι» στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο πρόεδρος Μπάιντεν, οι Τούρκοι συνεχίζουν να διαπράττουν σε βάρος τους γενοκτονία, θέτοντας συνάμα σε μεγάλο κίνδυνο τις ζωές Αμερικανών στρατιωτών.

Αν και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 και προτίθεται να προχωρήσει σε νέα αγορά. Δηλαδή, παραβίασε την αεράμυνα του ΝΑΤΟ και ο Γενικός Γραμματέας του δεν χάνει την ευκαιρία να εκθειάζει τον «στρατηγικό ρόλο» της.

  • Αν και ένας από τους βασικούς κανόνες του ΝΑΤΟ είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του, η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στο ΝΑΤΟ που παραβιάζει τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο ενός άλλου κράτους μέλους του, ασκεί επιθετική πολιτική, ενώ συνάμα θέτει προκλητικούς όρους για την ένταξη στη βορειοατλαντική συμμαχία δυο ευρωπαϊκών δημοκρατικών χωρών, υπονομεύοντας τη συλλογική άμυνα.

Αν και ο Ταγίπ Ερντογάν έχει γίνει ο πιο στενός σύμμαχος του Πούτιν, προσφέροντάς του διευκολύνσεις για παράκαμψη των κυρώσεων, κι ενώ ρωσική κρατική εταιρεία κατασκευάζει στην Τουρκία πυρηνικούς σταθμούς, η κυβέρνηση Μπάιντεν επιμένει να πωλήσει στην Άγκυρα μαχητικά F-16, υποβαθμίζοντας συστηματικά τις προεκτάσεις των τουρκικών αποφάσεων και ενεργειών σε βάρος των δυτικών συμφερόντων.

Αν και το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας έχει καταργήσει το κράτος δικαίου και φυλακίζει δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, δικαστικούς και πολιτικούς, βρισκόμενο όλο και περισσότερο σε αντίθεση με τους δυτικούς συμμάχους για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για τους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ, για την ανεξαρτησία της Λιβύης, για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, εντούτοις οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένουν να εθελοτυφλούν και να τρέφουν αυταπάτες σε ό,τι αφορά τις πραγματικές τουρκικές επιδιώξεις.

Οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου περί «νέων συνόρων» της Ευρώπης εντάσσονται στη συνήθη προπαγάνδα της Τουρκίας. Άλλοτε εμφανίζεται ως υπερδύναμη της περιοχής και άλλοτε ως αδικημένη από όλους. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επεκτατική και κατοχική δύναμη, με ένα ισλαμοφασιστικό καθεστώς και με τρομοκρατικό υπόβαθρο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε με περισσό θράσος ότι «τα νότια σύνορα της Ευρώπης αρχίζουν από την Τουρκία», μια χώρα που καταστρατηγεί τις ευρωπαϊκές αρχές, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, κατέχοντας παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος για 48 χρόνια.

Δεν βρέθηκε όμως ούτε ένας Ευρωπαίος ηγέτης ή αξιωματούχος να δώσει στον κ. Τσαβούσογλου μια «εμπεριστατωμένη εξήγηση» για τη γεωγραφία και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αντιθέτως, επιμένουν να παραβλέπουν την προκλητικότητα και τα εγκλήματα της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η Τουρκία να έχει κόστος: Η έκβαση των επιδιώξεών της σε βάρος των Κούρδων αφορά άμεσα και την Ελλάδα και την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: