Μηνύουν το βρετανικό υπουργείο Άμυνας: Τα καπέλα της Βασιλικής Φρουράς από γούνα αρκούδας παραβιάζουν τα δικαιώματα των ζώων

FILE PHOTO: Τα καπέλα αυτά τα φορούν πεζοί στρατιώτες της Φρουράς των Γρεναδιέρων, από τους Φρουρούς Coldstream, τους Σκωτσέζους Φρουρούς, τους Ιρλανδούς Φρουρούς και τους Φρουρούς της Ουαλίας. Photo via Pixabay.com




Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA οδηγείστα δικαστήρια το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD)για τη γούνα που χρησιμοποιείται στα διάσημα καπέλα από δέρμα αρκούδας που φορούν τα μέλη της Βασιλικής Φρουράς (King’s Guard).

Η PETA κατασκεύασε μια εναλλακτική εκδοχή από ψεύτικη γούνα για το διάσημο καπέλο που φορούν οι φρουροί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάγιγχαμ  και υποστηρίζει ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στην εναλλακτική αυτή  λύση για το καπέλο από φυσικό δέρμα αρκούδας.

Η ομάδα έχει καταθέσει αίτημα δικαστικής επανεξέτασης, υποστηρίζοντας ότι Υπουργείο Άμυνας δεν τήρησε τις διαδικασίες, συμπεριφέρθηκε άδικα, παραβίασε τις διαδικαστικές προσδοκίες και επέδειξε εσφαλμένη λήψη αποφάσεων, που ισοδυναμεί με παράνομη συμπεριφορά.

  • Η PETA ισχυρίζεται ότι η άρνηση του Υπουργείου Άμυνας  να δοκιμάσει την ψεύτικη γούνα ή να αξιολογήσει τα ευρήματα των εργαστηριακών δοκιμών παραβιάζει την υπόσχεση που έδωσε να αντικαταστήσει το δέρμα της αρκούδας μόλις βρεθεί μια κατάλληλη εναλλακτική λύση.

Η PETA και το Υπουργείο Άμυνας διαφωνούν σχετικά με το εάν η ψεύτικη γούνα, που αναπτύχθηκε με τον κατασκευαστή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων ECOPEL, πληροί τις απαιτήσεις του Υπουργείου.

Το Υπουργείο είχε υποστηρίξει ότι η ψεύτικη γούνα δεν πληρούσε τέσσερις από τις πέντε απαιτήσεις, σχετικά με την απορρόφηση νερού, τη διείσδυση, την εμφάνιση, τον ρυθμό ξήρανσης και τη συμπίεση.

Αλλά η PETA υποστηρίζει ότι οι δοκιμές που έγιναν από έναν τεχνολόγο υφασμάτων δείχνουν ότι το προϊόν της πληροί και, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπερβαίνει αυτές τις απαιτήσεις, και ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να αξιολογήσει τα αποτελέσματα.

Η Lorna Hackett, νομικός εκπρόσωπος της PETA , δήλωσε:

«Ζητούμε την παρέμβαση του δικαστηρίου, ώστε το Υπουργείο Άμυνας να αξιολογήσει πλήρως την έκθεση και να καταλήξει σε νέα απόφαση με δίκαιη διαδικασία, με σκοπό να θεωρηθεί η υιοθέτηση του υφάσματος από ψεύτικη γούνα ως αντικατάσταση για την αληθινή γούνα εάν κριθεί κατάλληλη, όπως έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό να κάνει το Υπουργείο Άμυνας».

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε: «Μας επιδόθηκε μια νομική αξίωση σχετικά με αυτό το θέμα και δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένο σχόλιο για τις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες».

  •  Η PETA άσκησε πιέσεις για την αντικατάσταση της γούνας με ένα συνθετικό υποκατάστατο από το 2002, κατηγορώντας το Υπουργείο για «υποστήριξη στη σφαγή των καναδικών μαύρων αρκούδων».

Το Υπουργείο  ισχυρίζεται ότι οι γούνες προέρχονται από νόμιμα, αδειοδοτημένα κυνήγια και ότι η περικοπή των παραγγελιών του δεν θα μειώσει τους αριθμούς των ζώων που κυνηγούνται.

Τα καπέλα αυτά τα φορούν πεζοί στρατιώτες της Φρουράς των Γρεναδιέρων, από τους Φρουρούς Coldstream, τους Σκωτσέζους Φρουρούς, τους Ιρλανδούς Φρουρούς και τους Φρουρούς της Ουαλίας.

Με πληροφορίες από SkyNews

Αυτά είναι τα έπιπλα του Βαλερί Ζισκαρ Ντ Εστεν που θα πωληθούν σε δημοπρασία στο Παρίσι [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: