Οι Νεκροθάπται της Ενώσεως επιστρέφουν; Κατέστρεψαν την Κύπρο και επιμένουν… Η διαστροφή της Ιστορίας δεν πρέπει να περάσει

FILE PHOTO: Φανατικοί οπαδοί του Γεωργιου Γρίβα διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Του ΓΙΑΝΝΑΚΗ Λ. ΟΜΗΡΟΥ*

Με αφορμή τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το ψήφισμα της Βουλής με το οποίο εχαρακτηρίζετο ο Γρίβας ως «ανάξιος οποιασδήποτε τιμής» και τις αθλιότητες που ακολούθησαν έξω από το κτήριο της Βουλής, τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς βουλευτών και την επίθεση εναντίον των γραφείων της ΕΔΕΚ, εμφανίστηκε και μια «σχολή σκέψης» ορισμένων πολιτικών και δημοσιογράφων που θυμίζει την αλήστου μνήμης θεωρία «της βίας και της αντιβίας».

Εκείνη τη θεωρία που πρόβαλαν, ενδεδυμένοι τον μανδύα της δήθεν ουδετερότητας αλλά και της δήθεν σώφρονος πολιτικής συμπεριφοράς στην περίοδο προ του πραξικοπήματος.

Όταν οι άθλιοι νυκτοβάτες της ΕΟΚΑ Β! δολοφονούσαν δημοκρατικούς πολίτες, προέβαιναν σε ανατινάξεις αστυνομικών σταθμών, σε κλοπές οπλισμού από στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και οργάνωναν απόπειρες δολοφονίας του Προέδρου Μακαρίου.

Έτσι και σήμερα. Προσπαθούν να εξισώσουν ως ιστορικές προσωπικότητες, τον Γρίβα και τον Μακάριο, και καλούν σε «μη αναμόχλευση παθών» του παρελθόντος και σε οριστική διαγραφή των γεγονότων εκείνης της εποχής.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια περίτεχνη προσπάθεια εξομοίωσης των ευθυνών της προδοτικής χούντας των Αθηνών, της παραφυάδας της στην Κύπρο ΕΟΚΑ Β! και όλου του εσμού των αμετανόητων εθνοσωτήρων – ολετήρων της Κύπρου, με επικεφαλής τον Γρίβα, με τον λαοπρόβλητο ηγέτη του Κυπριακού λαού Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο Μακάριο και τον λαό της αντίστασης.

Αυτή η επιχείρηση εξίσωσης, εξομοίωσης και ισοπέδωσης, που είναι στην πραγματικότητα διαστροφή της ιστορίας, δεν θα περάσει. Προφητικός και αμετάκλητα αληθής παραμένει ο λόγος του Μακαρίου:

  • «Νεκροθάπται της Ενώσεως είναι οι αναλαβόντες ή ενθαρρύνοντες την τρομοκρατικήν δραστηριότητα, Αι ένοπλοι ομάδες, οι βομβισταί και οι υποκινούντες εις εκτροπήν και ανωμαλίαν. Αντί της Ενώσεως προωθούν την Διχοτόμησιν της Κύπρου, προωθούν την τουρκοποίηση της. Και εγκληματούν κατά της Κύπρου, εγκληματούν κατά του Έθνους. Εάν δεν ανανήψουν, φοβερά θα είναι δι’ αυτούς η κρίσις της ιστορίας».

Όσο δε και να προσπαθούν να αποκαθάρουν των ανομημάτων του τον Γεώργιο Γρίβα, είτε οι φανατικοί θαυμαστές του, είτε οι δολίως επιχειρούντες την ιστορική αμνησία διά του τεχνάσματος της ισοπεδωτικής εξομοίωσης ευθυνών, δεν μπορούν, ούτε επ’ ελάχιστον, να διαγράψουν το αμαρτωλό του παρελθόν.

Διέπρεψε ως συνεργάτης των δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα επικεφαλής της διαβόητης οργάνωσης των χιτών η οποία εκτελούσε Έλληνες πατριώτες. Και ηγήθηκε της αντεθνικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β! στην Κύπρο προετοιμάζοντας την εθνική καταστροφή.

Όσο για τα εμφανιζόμενα εσχάτως δειλά – δειλά άρθρα δήθεν αποδόμησης του Μακαρίου ακόμα και αναισχύντου περιύβρισης του, μία η απάντησις: «Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».

Ο Μακάριος, ως πρωταγωνιστής και σημαιοφόρος μιας διαρκούς και δύσβατης πορείας για επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας εν μέσω εξωτερικών συνωμοσιών, εσωτερικών υπονομεύσεων και απερίσκεπτων αλυτρωτισμών, ηγέτης με παγκόσμιο κύρος και διεθνή ακτινοβολία, παραμένει αλώβητος, ακέραιος και με διαρκές και ανέκκλητο θετικό πρόσημο στη συλλογική συνείδηση του Κυπριακού λαού και την αδέκαστη ιστορία.

  • Καταληκτικά, ως αρμόζουσα και αποστομωτική απάντηση προς του κατηγόρους του Μακαρίου, τους ζηλωτές του Γριβισμού και τους επιχειρούντες ανιστόρητες εξισώσεις της ιστορίας.

Τα άθλια έπη που πιστώνονται στην εθνοκτόνο δράση των ολετήρων της Κύπρου τον Ιούλιο – Αύγουστο του 1974, πραξικόπημα – Τουρκική εισβολή, αποτελούν και θα αποτελούν «στον αιώνα τον άπαντα», την πιο σκληρή και αδυσώπητη απάντηση της ιστορίας που θα στοιχειώνει αενάως τους ενόχους και τα θλιβερά σημερινά «σταγονίδια» αμετανόητων επιγόνων.

Σημ: Ας μη κλαυθμηρίζουν αναισχύντως οι διάφοροι δήθεν ανησυχούντες για την «παρελθοντολογία». Θα τους στοιχειώνει εσαεί το φοβερό έγκλημα του 1974. Μέγιστο κατόρθωμα των «υπερελλήνων» και «υγιώς εθνικά σκεπτομένων».

*Πρώην Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα “Ματωμένα Χριστούγεννα” του 1963: Παράνομες και αιμοσταγείς τουρκικές συμμορίες δεν δίσταζαν να δολοφονούν Ελληνοκύπριους αλλά και Τουρκοκύπριους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: