«Δεν χρειάζομαι πιστοποιητικά πατριωτισμού, με λοιδορούν», …φωνάζει η Αννίτα: Νέα κρίση στον ΔΗΣΥ με αφορμή το μνημόσυνο του Γρίβα, στο οποίο δεν παρέστη…

Συνάντηση με τον τέως Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, τέως υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, καθηγητή Ευάγγελο Βενιζέλο είχε η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία via Twitter, Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Απάντηση στα πυρά που δέχεται έδωσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου, σε σχέση με την απουσία της από το μνημόσυνο του Γρίβα Διγενή την περασμένη Κυριακή καθώς και τη σχετική δήλωση στην οποία είχε προβεί στο ραδιόφωνο του Πολίτη.

Σε αυτή τη συνέντευξη είχε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής, που ενόχλησαν το “κομμάτι” των εθνικοφρόνων του ΔΗΣΥ:

«Δεν ήθελα να ξεκινήσω μιαν άλλη συζήτηση σε όλο αυτό που γίνεται. Και αρκετά με αυτό το θέμα κάθε χρόνο αν θα πάμε ή δεν θα πάμε στο μνημόσυνο του οποιουδήποτε. Έχουμε τόσα θέματα να διαχειριστούμε και θα συζητούμε τώρα για το 1956 το 1821. Ε φτάνει νομίζω. Σεβασμός πλήρως στην ιστορία μας. Έχουμε τόσα θέματα τώρα, να δούμε που εστιάζουμε».

Η απουσία της κυρίας Δημητρίου καθώς και η σχετική δήλωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από οργανωμένα σύνολα αλλά και απλούς πολίτες. Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε με ραδιοφωνικές της δηλώσεις στο ΡΙΚ:

«Δεν χρειάζομαι πιστοποιητικά πατριωτισμού από κανένα. Είναι πολύ καλά γνωστό πόσο τιμώ και σέβομαι τους ήρωες μας, πόσο μάλλον τους ήρωες της ΕΟΚΑ.

Με λοιδορούν με τοξικότητες και διχόνοιες, την ώρα που οι κρίσιμες αυτές στιγμές επιβάλλουν την ενότητα», είπε ανάμεσα σε άλλα η Αννίτα Δημητρίου.

Η κα Δημητρίου διευκρίνισε πως η ίδια δεν παρευρέθηκε στο μνημόσυνο του Γριβά διότι δεν μπορούσε αφού, όπως είπε, είχε άλλη υποχρέωση.

Σημείωσε:

«Όλο αυτό που διαχέεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μόνο κανιβαλισμός και παραπληροφόρηση και θα πρέπει να σταματήσει… βρισκόμουν στο Παραλίμνι σε άλλο μνημόσυνο, όπως και να έχει δεν σημαίνει πως αυτό το πράγμα συνδέεται με οτιδήποτε άλλο ή δεν τιμώ την ιστορία του τόπου… και βγαίνουν και λοιδορούν, λοιδορούν ένα άτομο που γνωρίζουν πολύ καλά…».

Ο Αναστασιάδης …σπεύδει να σώσει τον ΔΗΣΥ από τη διάσπαση: Έκκληση του τέως Προέδρου για συνένωση δυνάμεων στην κυπριακή Δεξιά αντί για «προσωπικές πικρίες»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: