H OLAF διευκρινίζει: Η έρευνά μας για Καϊλή – Σπυράκη δεν έχει σχέση με το Qatargate

FILE PHOTO: Η έρευνα αφορά την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή που εμπλέκεται στο Qatargate και την Μαρία Σπυράκη, η οποία δεν εμπλέκεται, διευκρινίζει η OLAF. Photo via facebook@Μαρία Σπυράκη




Η υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα στην οποία δηλώνει ότι η έρευνα που διεξάγει για απάτη και αφορά τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη, δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο Qatargate, το οποίο ερευνούν οι Βελγικές αρχές.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία [ΕΡΡΟ] είχε ανακοινώσει χθες το απόγευμα [Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου] ότι ζητεί την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, ενώ ήδη η κ.Καϊλή βρίσκεται υπό κράτηση στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας διαφθοράς από τις βελγικές αρχές για ύποπτες χρηματοδοτήσεις από το Κατάρ.

Η EPPO με έδρα το Λουξεμβούργο ανέφερε ότι το αίτημά της βασίζεται σε έκθεση της υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ, της OLAF, σχετικά με «υποψίες για απάτη επιζήμια για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης. ”

Η ανακοίνωση της OLAF

Το απόγευμα της Παρασκευής, η OLAF εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι η έρευνά της για Καϊλή και Σπυράκη σχετίζεται με επιδόματα βουλευτών και αποτελεί ξεχωριστό θέμα.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των ζητημάτων που διερευνήθηκαν από την OLAF και των θεμάτων που διερευνώνται στο «Qatargate», όπως έχει βαφτιστεί το θέμα από πολλούς», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της OLAF, Ville Itälä.

Η υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την έρευνά της στις 23 Νοεμβρίου και «η τελική έκθεση στάλθηκε στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».

«Τα συμπεράσματα της OLAF», πρόσθεσε, «αφορούσαν κακοδιαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης για τους Διαπιστευμένους Κοινοβουλευτικούς Βοηθούς».

«Για το θέμα αυτό απεστάλησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οικονομικές και πειθαρχικές συστάσεις. Η OLAF σκοπεύει επίσης να εκδώσει διοικητική σύσταση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

 Με πληροφορίες από POLITICO

Ανεστάλη με απόφαση Μητσοτάκη η κομματική ιδιότητα της Σπυράκη από τη Νέα Δημοκρατία: Δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: