H Λίβερπουλ «έκλεψε» κάτω από τη μύτη της Γιουνάιτεντ τον Oλλανδό σούπερ σταρ Κόντι Χάκπο: Εδωσε 50 εκατ. λίρες στην Αϊντχόβεν [video]

FILE PHOTO: Cody Gakpo (L) of the Netherlands in action against Enzo Fernandez of Argentina during the FIFA World Cup 2022 quarter final soccer match between the Netherlands and Argentina at Lusail Stadium in Lusail, Qatar, 09 December 2022. EPA, Noushad Thekkayil




Στη Λίβερπουλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κόντι Χάκπο της Αϊντχόβεν, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Eredivisie.

Ο 23χρονος επιθετικός σημείωσε τρία γκολ για την Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου η ομάδα ηττήθηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Αργεντινή στα προημιτελικά.

Οι σύλλογοι δεν αποκάλυψαν το κόστος μεταγραφής, αλλά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν περίπου 40 με 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής της Αϊντχόβεν, Μαρσέλ Μπραντς, δήλωσε ότι το κόστος της μεταγραφής θα αποτελέσει ρεκόρ για τον σύλλογο.




Η Λίβερπουλ κινήθηκε αστραπιαία

Μόλις λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη των Times πως η Λίβερπουλ πάει να «κλέψει» τον Κόντι Χάκπο μέσα από τα χέρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Αϊντχόβεν ανακοίνωσε την πώληση του 23χρονου εξτρέμ στους Reds με ποσό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Ο διεθνής Ολλανδός ακραίος επιθετικός ήταν μεγάλος στόχος του Έρικ Τεν Χαγκ από το προηγούμενο καλοκαίρι, οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν κοντά στην απόκτηση του, αλλά η Λίβερπουλ κινήθηκε γρήγορα και ολοκλήρωσε την μεταγραφή.

Θυμίζουμε πως η ομάδα του Κλοπ είχε «πληγωθεί» στη γραμμή κρούσης από την απώλεια των Ντιόγκο Ζότα και Λουίς Ντίας.

Μπορεί οι Ολλανδοί να μην αποκαλύπτουν το ποσό της συμφωνίας όμως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η προσφορά ήταν 37 εκατομμύρια λίρες και μέσω μπόνους φτάνει τις 50. Ο Χάκπο αναμένεται πλέον άμεσα στο Νησί για να περάσει ιατρικά και να ενταχθεί στο σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ.

Στο πρώτο μισό της σεζόν ο 23χρονος διεθνής Ολλανδός ακραίος επιθετικός μετράει 24 εμφανίσεις με 13 γκολ και 17 ασίστ με τη φανέλα της PSV και σκόραρε τρεις φορές σε πέντε ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η ανακοίνωση της Αϊντχόφεν:

«Η Αϊντχόβεν και η Λίβερπουλ κατέληξαν κατέληξαν σε συμφωνία για την επικείμενη μεταγραφή του Κόντι Χάκπο. Ο 23χρονος επιθετικός θα αναχωρήσει άμεσα για την Αγγλία όπου θα υποβληθεί στα απαραίτητα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Και οι δύο σύλλογοι δεν κάνουν καμία ανακοίνωση για το κόστος μεταγραφής. “Αλλά αυτή είναι μια μεταγραφή ρεκόρ για την Αϊντχόφεν”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Μαρσέλ Μπράντς.

Η διοίκηση της Αϊντχόβεν ολοκλήρωσε τη μεταγραφή την Boxing Day και έδωσε στον Γκάκπο άδεια να ταξιδέψει στην Αγγλία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, gazzetta.gr

Με τρία γκολ σε δεκαέξι λεπτά η πρωτοπόρος Άρσεναλ νίκησε με 3-1 τη Γουέστ Χαμ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: