Εμβάθυνση οικονομικών σχέσεων, προοπτική Δυτικών Βαλκανίων, Ανατολική Μεσόγειος στη συνάντηση Δένδια με σέρβο ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ανταλλάσει χειραψία με τον Σέρβο ομόλογό του Ivica Dačić κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Βελιγράδι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ/STR




Συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του είχε ο Νίκος Δένδιας στο Βελιγράδι, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες διευρυμένες συνομιλίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η ένταξη των δυτικών βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τον διάλογο Κοσόβου – Σερβίας, ενώ ενημέρωσε την σερβική ηγεσία για τον τουρκικό αναθεωρητισμό. «Δεν θα είμαστε φειδωλοι στη χρήση νόμιμων μέσων για υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρόσφατων συνομιλιών τους τον Νοέμβριο στην Αθήνα.

Στην ατζέντα βρέθηκαν «η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας- Σερβίας με έμφαση στην οικονομία και το εμπόριο, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και οι περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων στην Ανατολική Μεσόγειο», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, λέει το Βερολίνο: «Εμπιστευτικά» όσα συζητούνται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: