Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, λέει το Βερολίνο: «Εμπιστευτικά» όσα συζητούνται

FILE PHOTO: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) (Δ) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO, στις Βρυξέλλες, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Η τριμερής ελληνο-τουρκο-γερμανική συνάντηση στις Βρυξέλλες σε επίπεδο συμβούλων των ηγετών των τριών χωρών ήταν η αρχή μίας γερμανικής πρωτοβουλίας μεσολάβησης στα ελληνο-τουρκικά.

Σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο για την ΕΡΤ, ο Γιώργος Παππάς, μεταδίδει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο επιβεβαίωσε την συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες η διπλωματική σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού Άννα-Μαρία Μπούρα, ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν και ο σύμβουλος του γερμανού καγκελάριου Γιενς Πλέτνερ.

«Επιβεβαιώνω τη συνάντηση στις Βρυξέλλες», απάντησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και της Καγκελαρίας στο Βερολίνο, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, σε ερώτηση της ΕΡΤ.

«Τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο τούρκος πρόεδρος είχαν εκφραστεί θετικά στο ερώτημα, εάν θα βοηθούσε μία μεσολάβηση της Γερμανίας. Στη βάση αυτή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στις Βρυξέλλες και θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές», πρόσθεσε ο γερμανός εκπρόσωπος. Για το περιεχόμενο των συζητήσεων απέφυγε να πει ο,τιδήποτε επικαλούμενος το απόρρητο του «εμπιστευτικού χαρακτήρα της συνομιλίας».

Στην ερώτηση αν είναι η συνάντηση της Παρασκευής συνιστά έναρξη μιας γερμανικής πρωτοβουλίας, ο εκπρόσωπος είπε ότι «αυτή είναι η ελπίδα» και σημείωσε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις». Αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι «εμπιστευτικά».

Σημειώνεται ότι η γερμανική πρωτοβουλία εκδηλώνεται μετά την επίσκεψη του γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα και σε μια συγκυρία που επαναλαμβάνονται οι απειλές του τούρκου προέδρου Ραγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Πηγή ΕΡΤ

Μυστική συνάντηση των συμβούλων Μητσοτάκη, Ερντογάν και Σολτς στις Βρυξέλλες: Με «ομπρέλα» των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: