Απόφαση – σταθμός για προσβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ θα καταβάλει ιδιώτης στον αντίδικό του

FILE PHOTO: Το λογότυπο του Facebook EPA/LUONG THAI LINH




Το δρόμο σε αποζημιώσεις για προσβολές μέσω του Facebook ανοίγει δικαστική απόφααση του Εφετείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία ιδιώτης καλείται να καταβάλλει το ποσό των 6.000 ευρώ στον αντίδικό του.

Με τον τρόπο αυτό οι δικαστές του Εφετείου Πειραιά με την απόφασή τους αυτή εντάσσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην έννομη τάξη για την προστασία έννομων αγαθών, ακολουθώντας τα ίχνη των τεχνολογικών εξελίξεων.

Οι  δικαστικοί λειτουργοί σταθμίζοντας τις εν γένει συνθήκες τέλεσης της προσβολής, του είδους και της βαρύτητας αυτής, του έντονου ψυχικού άλγους που προκλήθηκε στο πρόσωπο που αφορούσαν τα σχόλια, καθώς και την οικονομική κατάσταση των διαδίκων, υποχρέωσε τον χρήστη του Facebook να αποζημιώσει τον αντίδικό του με 6.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορούσε αναρτήσεις στο Facebook από το περιεχόμενο των οποίων το αναφερόμενο σε αυτές πρόσωπο εμφανιζόταν ως ανέντιμο, το οποίο με γνώμονα το δικό του κέρδος σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος διεκδικούσε την έκδοση παράνομων αδειών για να υλοποιήσει μια τουριστική επένδυση στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Με αφορμή μάλιστα τη δημοσίευση του κειμένου από τον χρήστη, ακολούθησε σχολιασμός και διαδικτυακός διάλογος με άλλους χρήστες.

Με πληροφορίες από dikastiko.gr

Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο του Αγρινίου: Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο οδηγός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: