32,3% στον Χριστοδουλίδη δίνει η νέα δημοσκόπηση της Καθημερινής: Αναφέρει ότι κερδίζει ψηφοφόρους ακόμα και από το ΑΚΕΛ!

Στιγμιότυπο από την ομιλία του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη από την εκδήλωση παρουσίασης των προγραμματικών του θέσεων για την προσφυγική πολιτική. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Το πολιτικό χρονόμετρο μετράει πλέον αντίστροφα για τις προεδρικές εκλογές και η δημοσκόπηση της Symmetron για την «Καθημερινή» της Κύπρου, αποκαλύπτει τα κρίσιμα ζητήματα που οριοθετούν το εκλογικό περιβάλλον, γράφει ο κ. Μιχάλης Βρυωνίδης.

Σημειώνει ότι ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης, παρά τη μείωση κατά δύο μονάδες του ποσοστού του, σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο, προηγείται με σημαντική διαφορά από τους ανθυποψήφιους και είναι το φαβορί των εκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όπως δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής η εκλογική του επιρροή υπερβαίνει τα ποσοστά των κομμάτων που τον υποστηρίζουν, αφού αντλεί επιπρόσθετη στήριξη απ’ όλες τις πολιτικές αποχρώσεις.

Το ενδιαφέρον για τον πρώτο γύρο εστιάζει στην αναμέτρηση μεταξύ των διεκδικητών της δεύτερης επίζηλης θέσης, αφού ο Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει καθαρό προβάδισμα 15 μονάδων από τον δεύτερο υποψήφιο.

Η εκλογική επιρροή του Χριστοδουλίδη ανέρχεται στο 32,3%, δύο περίπου μονάδες κάτω από τον Ιούλιο. Φαίνεται ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη αντέχει στις ασφυκτικές επικοινωνιακές και οργανωτικές πιέσεις των αντίπαλων επιτελείων, με διαχειρίσιμες επί του παρόντος απώλειες.

Κερδίζει 64% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, αντλεί 34% από τον ΔΗΣΥ ενώ κερδίζει ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 18% από το ΑΚΕΛ. Επιπρόσθετα κερδίζει 55% αντίστοιχα από την ΕΔΕΚ και την ΔΗΠΑ, 30% από τους Οικολόγους, 24% από το ΕΛΑΜ, 26% από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και 24% από τους ανένταχτους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι εκτιμήσεις για τη δεύτερη θέση είναι παρακινδυνευμένες, λόγω της μικρής διαφοράς μεταξύ των δύο μονομάχων. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ισοβαθμεί στο 18% με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

ΠΗΓΗ: Symmetron για την «Καθημερινή» της Κύπρου

Πρώτος ο Χριστοδουλίδης, ο Μαυρογιάννης απειλεί στα ίσια τον Αβέρωφ: Μετά την υποστήριξη του Αναστασιάδη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: