“Δεν εκβιαζόμαστε” λέει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για το τερματικό στο Βασιλικό, πριν την συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας, τη Δευτέρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του αγώνα καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα, που διοργανώνει το American International School in Cyprus και η Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. G. CHRISTOPHOROU, PIO




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε ότι θα έχει τη Δευτέρα συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το τερματικό στο Βασιλικό, σημειώνοντας πως “το κράτος δεν εκβιάζεται”.

Σε δηλώσεις το Σάββατο, προσερχόμενος σε εκδήλωση για την έναρξη τουρνουά καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ερωτηθείς για το θέμα της διαφοράς που προέκυψε μεταξύ της ΕΤΥΦΑ και της κινέζικης κοινοπραξίας CPP-METRON CONSORTIUM LTD (CMC), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το έργο έχει τρεις φάσεις. “Είναι το πλοίο, είναι το χερσαίο, είναι και το τερματικό που υπάρχει κάποια πρόοδος, κάποια (έργα) προχωρούν και κάποια δεν προχωρούν”, σημείωσε.

Ανέφερε ότι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα και ότι δεν πρόκειται να μπει σε ένα δημόσιο διάλογο με την εταιρεία. “Οφείλω να πω ότι με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις. Το κράτος δεν εκβιάζεται, το κράτος είναι πιστό στις υποχρεώσεις του και πάντα αναταποκρινόμαστε και είμαστε εδώ και υπάρχει αυτό το θέμα να το αντιμετωπίσουμε”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι ζήτησε να έχει συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας τη Δευτέρα με μοναδικό θέμα συζήτησης το συγκεκριμένο.

“Έχουμε έναν σχεδιασμό που πρέπει να υλοποιηθεί”, τόνισε, που σχετίζεται, όπως ανέφερε, με την πρόοδο στο Βασιλικό και το έργο που ανέλαβε η συγκεκριμένη εταιρεία με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, χρονολογικές και πολλές άλλες.

“Με απόλυτα καλή πίστη, θέληση θα διαχειριστούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και ελπίζω με καλή βούληση και θέληση από την άλλη πλευρά ότι θα βρεθούν λύσεις”, ανέφερε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο β’, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «φυσικά υπάρχει σχέδιο β’, είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε σχέδιο β’, αλλά δεν θέλω να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν όλα όσα προνοούνται βάσει του συμβολαίου», ανέφερε.

Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία λέει ο Yπ. Ενέργειας

Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, κληθείς να σχολιάσει την δημόσια αντιπαράθεση, μέσω ανακοίνωσεων, της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) και της κινέζικης κοινοπραξίας CPP-METRON Consortium Ltd (CMC), σε σχέση με την πορεία κατασκευής του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Ο κ. Παπαναστασίου δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της ουσίας της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών, αλλά και των όσων υποστηρίζει η κινέζικη κοινοπραξία, σημειώνοντας ωστόσο: «η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία».

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για Ολγκίν Κουεγιάρ: Δεν έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο η αποστολή της, υπάρχουν προβλήματα και προκλήσεις, αλλά συνεχίζει την προσπάθεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: