Πρώτος ο Χριστοδουλίδης, ο Μαυρογιάννης απειλεί στα ίσια τον Αβέρωφ: Μετά την υποστήριξη του Αναστασιάδη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις

Στιγμιότυπο από την ομιλία του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη συγκέντρωση “Γυναίκες Μπροστά” στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Με σαφή και σταθερή διαφορά, ηγείται της κούρσας για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως κατέδειξε η δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση του ΑΝΤ1.

Σε μάχη κυριολεκτικά ψήφο με ψήφο θα εξελιχθεί η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και της εισόδου στον δεύτερο γύρο, ανάμεσα στον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, και τον ανεξάρτητο υποψήφιο που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως κατέδειξε η ίδια δημοσκόπηση του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας Hellas Journal νέα δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί τις επόμενες 24 ώρες, θα δείχνει τους κ. Μαυρογιάννη και Νεοφύτου “κλειδωμένους” στο 18%.

Την έρευνα διενήργησε, για λογαριασμό του ΑΝΤ1, η εταιρεία CYMAR Market Research Ltd. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, στις αστικές και αγροτικές περιοχές, το μέγεθος του δείγματος 1006 άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών με δικαίωμα ψήφου στις προεδρικές, και η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Δημοσκόπηση 13

Δημοσκόπηση 14

Έγινε τυχαία δειγματοληψία από δειγματοληπτικό πλαίσιο καταρτισμένο από τυχαία σχηματισμένους αριθμούς, και τα δεδομένα σταθμίστηκαν με βάση το προφίλ του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με την έρευνα του Οκτωβρίου οι υποψήφιοι καταλαμβάνουν: Νίκος Χριστοδουλίδης 33% (34%), Αβέρωφ Νεοφύτου 16% (16%), Ανδρέας Μαυρογιάννης 15% (14%). Δεν θα ψηφίσει το 6% των ερωτηθέντων, ενώ 12%, έναντι 15% τον Οκτώβριο, δεν έχει ακόμα αποφασίσει ή αρνήθηκε να απαντήσει. Ακολουθούν ο Χρίστος Χρίστου με 5% (4%) και ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 4% (5%), ενώ ο Γιώργος Κολοκασίδης και ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εξασφαλίζουν γύρω στο 2%. Άλλον υποψήφιο ψηφίζει το 3% και λευκό ή άκυρο θα ρίξει το 2%.

Σενάρια 2ου γύρου

Στα σενάρια του δεύτερου γύρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα επικρατούσε του Αβέρωφ Νεοφύτου με 52% έναντι 20%, και σε ένα τέτοιο σενάριο θα τον ψήφιζε 35% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα επικρατούσε με 54% έναντι 26%, οι δε ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ θα τον ψήφιζαν σε ποσοστό 68%.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντλεί από τον ΔΗΣΥ το 29% των ψήφων του (από 25% τον Οκτώβριο), το 21% από το ΔΗΚΟ και το 19% από ερωτηθέντες που δεν είχαν ψηφίσει το 2021. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αντλεί από το κόμμα του το 73% (από 68%), και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αντλεί από το ΑΚΕΛ το 62% (από 63%).

Δημοσκόπηση 19
Δημοσκόπηση 21
Δημοσκόπηση 23

Στον ΔΗΣΥ η συσπείρωση υπέρ του Αβέρωφ Νεοφύτου αγγίζει μόλις το 43% ενώ στο ΑΚΕΛ η συσπείρωση υπέρ του εκλεκτού του κόμματος Ανδρέα Μαυρογιάννη έχει ανέλθει από το 52% στο 68%.

Μεταξύ των κομμάτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, οι συσπειρώσεις κυμαίνονται στο 68% για το ΔΗΚΟ και 55% για τη ΔΗΠΑ ενώ έχει πέσει από το 61% στο 33% για την ΕΔΕΚ.

Τέλος, ανήλθε στο 45% από 38% η συσπείρωση του ΕΛΑΜ υπέρ του αρχηγού του κόμματος Χρίστου Χρίστου, ενώ το 32% του κόμματος από 25% ψηφίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Πολυκερματισμός στους Οικολόγους, όπου 38% ψηφίζει Νίκο Χριστοδουλίδη και 27% Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Άσκηση της Εθνικής Φρουράς με τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στο αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: