Στην πρώτη γραμμή των αγώνων η Αλέκα Παπαρήγα: Με “πι” στην πορεία του ΠΑΜΕ

Η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα παπαρήγα στη χθεσινή πορεία του ΠΑΜΕ. Photo via twitter




Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας  χθες, Τετάρτη (9/10) και διαδήλωσαν στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ακρίβεια.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε χθες Τετάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια ότι η μεγάλη πανελλαδική απεργία στέλνει μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δε θα δείξει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.

«Η μεγάλη πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημα του δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος» δήλωσε χθες Τετάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από τις εικόνες, που καταγράφηκαν και διακινήθηκαν στα social media ξεχώρισε αυτή της Αλέκας Παπαρήγα η οποία έδωσε το «παρών» στη χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρά το γεγονός ότι προβλήματα υγείας την υποχρεώνουν να χρησιμοποιεί «πι».

Η εικόνα της 77χρονης Αλέκας Παπαρήγα να συμμετέχει στην πορεία ακόμα και με το «πι» προκάλεσε πολλά θετικά σχόλια για την πρώην Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ.

Οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν λέξεις όπως «σεβασμός» και «αναγνώριση» για να χαρακτηρίσουν την εικόνα της Αλέκας Παπαρήγα στην πορεία.

 

 «Μήνυμα κλιμάκωσης των αγώνων» 

Μήνυμα κλιμάκωσης των αγώνων έστειλε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση του ΠΑΜΕ, άλλων συνδικάτων, σωματείων, μαζικών φορέων και συλλόγων στην Αθήνα χθες Τετάρτη.

Χιλιάδες απεργοί, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες και συνταξιούχοι απαίτησαν «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό».

Κάλεσαν σε οργάνωση και αγώνα «για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Όπως τονίστηκε σε πολλούς χαιρετισμούς και ομιλίες, η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση και στη διαδήλωση δείχνουν ότι η εργατική τάξη και ο λαός έχουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους ώστε το επόμενο διάστημα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα θα απαγορεύσει την πώληση λογισμικού παρακολουθήσεων

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: