Ο ποιητικός ειρμός του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην κυπριακή διάλεκτο αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα της προεκλογικής του εκστρατείας

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΤΟΥΣΗ*

“Εν τζιε γεννήθηκα Ούτε σε τζάκια Ούτε σε σαλόνια, Εν μες τες αυλατζιές τζιε μες τες μάντρες. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου σχεδόν στα 100 επάεννε στο κοπάδι του, Αυτό που έκαμνεν που ηλικία 8 χρονών. Εν τζιε λίγο παράδοξον ο φίλος μου ο Νικόλας ο άγγονας του Λεβέντη Εν με τους φτωχούς τζιε τους αδύνατους, Τζι ο πρόεδρος του Συναγερμού που γεννήθηκε μες την μάντρα ποναν βοσκόν Τζιε μιαν βόσιεναν Εν το κεφάλαιο “.

Ποιητικό αριστούργημα (ευτυχώς η κυπριακή διάλεκτος δεν μεταφράζεται από το google).

Ο λόγος που παραθέτω αυτούσιο το πιο πάνω παραλήρημα του εν λόγω υποψηφίου προέδρου, είναι για να αναλογιστεί ο κυπριακός λαός και ιδιαίτερα οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ την ποιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) που καλείται να εκλέξει.

Δεν χρειάζεται να αναλύσω το περιεχόμενο της πιο πάνω δήλωσης γιατί μιλά από μόνο του και είναι κατανοητό και σε ένα απλοϊκό ανέμελο βοσκό. Όμως δείχνει ένα απελπισμένο υποψήφιο που νιώθει να τον εγκαταλείπουν σχεδόν οι πάντες εκτός από τον στενό κομματικό του κύκλο και άλλους που δηλώνουν υποκριτικά ότι τον υποστηρίζουν.

  • Προεξάρχοντας του προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Χάρη Γεωργιάδη, παίζεται ένα άσχημο πολιτικό παιγνίδι εις βάρος του εξευτελίζοντας τον ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Αυτό είναι ανέντιμο και ανήθικο όταν μάλιστα δηλώνουν υποκριτικά ότι θέλουν να διασώσουν την παράταξη τους.

Ειλικρινά άρχισα να λυπάμαι τον κ. Νεοφύτου για το κατάντημα που του προκάλεσαν οι δελφίνοι γύρω του στην προσπάθεια τους να τον διαδεχθούν και να αναρριχηθούν στην ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Σίγουρα δεν αξίζει τέτοιας αντιμετώπισης ένας πολιτικός με αξιόλογη παρουσία στο Κοινοβούλιο, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική πίεση από ένα ακροατήριο που του βάλλει από παντού.

Κύριε Νεοφύτου επειδή ευθύνεστε κυρίως εσείς για όλα αυτά σας συμβουλεύω να αποχωρήσετε όσο είναι καιρός από την κούρσα των εκλογών και να προτείνετε τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος σας κ. Γεωργιάδη για υποψήφιο για να ξεδιπλώσει τις ηγετικές του ικανότητες και με το ήθος του να επωμισθεί ο ίδιος μια χειρότερη εκλογική ήττα.

Η υπόσκαψη είναι κάτι που με ενοχλεί γιατί είναι κακόβουλη κα υπόγεια ενέργεια ιδίως όταν προέρχεται από άτομα που δηλώνουν δημόσια υποστηρικτές κάποιου.

Πιστεύω ο τελευταίος ποιητικός ειρμός του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελεί πλήγμα της προεκλογικής του εκστρατείας, που μέχρι το τέλος της πιθανόν να ακούσουμε και άλλα ευτράπελα για να σχολιάσουμε με ανάμεικτα αισθήματα.

* Εθελοντικό Μέλος της Ομάδας Υποστήριξης Νίκου Χριστοδουλίδη
Προσωπικό Blog : spyrospetousis.blogspot.com

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Προεκλογική στην Κύπρο με ελέφαντα και μαινόμενο ταύρο: Δεν επείγει η… δικαίωση του κόμματος, αλλά η λύση των προβλημάτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: