Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ζητά έρευνα για τη διαφθορά: Στόχευσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη και κτύπησε και το ΑΚΕΛ για τα λεφτά του Βγενόπουλου (video)

Επίσκεψη στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Οξύνεται το προεκλογικό σκηνικό έπειτα από την αιφνιδιαστική κίνηση του υποψήφιου του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Μαυρογιάννη να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Κατηγορείται ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια προσπάθεια συσπείρωσης των υποστηρικτών και των ψηφοφόρων στους οποίους προσβλέπει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στη «δεξαμενή» των μελών του ΑΚΕΛ και των υποστηρικτών της ευρύτερης Αριστεράς.

Η κίνηση του είναι πέραν της προσεκτικής στάσης που τήρησε μέχρι τώρα να αφήνει στο απυρόβλητο τον Νίκο Αναστασιάδη καθώς με την καταγγελία επέρχεται η ρήξη με το πρώην αφεντικό του. Διότι τίθεται το λογικό ερώτημα: Όταν υπηρετούσε τον σημερινό πρόεδρο της Κύπρου δεν γνώριζε και τα έμαθε τώρα από ένα περίεργο βιβλίο;

Στην ουσία, ζητά τη διερεύνηση των όσων αναφέρει ένας δημοσιογράφος, ο οποίος δεν είναι και η πιο έγκυρη πηγή, καθώς υπήρξε στενός συνεργάτης του Κύπριου Προέδρου, τον οποίο πρόδωσε όταν ο κ. Αναστασιάδης δεν διόρισε ξανά στη θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον φίλο του Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε διορίσει τον εν λόγω δημοσιογράφο στην Ε.Ε. με παχυλό μισθό. Ο τελευταίος εργαζόταν για τον κ. Αναστασιάδη από την εποχή που ήταν πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και ταυτόχρονα εργαζόταν στην εφημερίδα Πολίτης.

Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του, με τίτλο «ο Ολιγάρχης και το Φέουδο του» αναφέρεται “στη διαπλοκή ολόκληρου του πολιτικονομικού συστήματος” και ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Ρώσου ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ωστόσο, σε αυτό το κεφάλαιο αλλά και σε άλλα όπως π.χ για τη Focus του Ανδρέα Βγενόπουλου, διαπλέκεται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, άρα και το ΑΚΕΛ που υποστηρίζει τον κ. Μαυρογιάννη.

Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ είχαν λάβει οικονομική ενίσχυση χιλιάδων ευρώ από τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

  • Τον «άδειασε» ο πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε από το Βερολίνο στον Ανδρέα Μαυρογιάννη έντονα ενοχλημένος για την κίνηση του πρώην συνεργάτη του.

Σε απάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διά στόματος Μάριου Πελεκάνου ανέφερε:

Δεν προτίθεται να σχολιάσει ούτε το περιεχόμενο ούτε τις ετεροχρονισμένες ευαισθησίες του εν λόγω κυρίου. Εκφράζει ικανοποίηση γιατί η καταγγελία προς την Αρχή θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου που, δυστυχώς, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στη συγκεκριμένη καταγγελία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιφυλάσσει πλήρως τα νομικά δικαιώματα του να κινηθεί δικαστικώς εναντίον των όσων προέβαλαν, προβάλλουν ή υιοθετούν ανάλογους συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Επίθεση του Προέδρου Αναστασιάδη στον Μαυρογιάννη: Δεν σχολιάζω τις ετεροχρονισμένες ευαισθησίες του εν λόγω κυρίου…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: