Επίθεση του Προέδρου Αναστασιάδη στον Μαυρογιάννη: Δεν σχολιάζω τις ετεροχρονισμένες ευαισθησίες του εν λόγω κυρίου…

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ομιλεί σε δημοσιογράφους. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε γνώση της επιστολής του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη προς την Αρχή Κατά της Διαφθοράς μετά την άφιξη του στο Βερολίνο.

Τα παραμένει αναφέρει γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου, με αφορμή κίνηση του υποψηφιου του ΑΚΕΛ, εναντίον του κ. Αναστασιάδη με αφορμή βιβλίο που ισχυρίζεται ότι ο Κύπριος πρόεδρος, λίγο-πολύ, είναι διεφθαρμένος.

Σε απάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα 

  1. Δεν προτίθεται να σχολιάσει ούτε το περιεχόμενο ούτε τις ετεροχρονισμένες ευαισθησίες του εν λόγω κυρίου..
  2. Εκφράζει ικανοποίηση γιατί η καταγγελία προς την Αρχή θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου που, δυστυχώς, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στη συγκεκριμένη καταγγελία.
  3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιφυλάσσει πλήρως τα νομικά δικαιώματα του να κινηθεί δικαστικώς εναντίον των όσων προέβαλαν, προβάλλουν ή υιοθετούν ανάλογους συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, απέστειλε σήμερα επιστολή στον κύριο Χάρη Πογιατζή, Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Η επιστολή αφορά τα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος στο βιβλίο του «Κράτος Μαφία», αναφορικά με τη σχέση που αποδίδεται από τον συγγραφέα, μέσα από την έρευνά του, στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και σε ανθρώπους από τον άμεσο περίγυρο του με τον Ρώσσο ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ και στις ενέργειες που υποστηρίζει ο συγγραφέας ότι προέβησαν κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι προς ικανοποίηση των ιδιωτικών του συμφερόντων.

Ο κύριος Ανδρέας Μαυρογιάννης, καλεί την Αρχή όπως ξεκινήσει άμεσα διερεύνηση όλων των ισχυρισμών που περιέχονται στο βιβλίο για τις πράξεις διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που επικαλείται ο συγγραφέας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαυρογιάννης, σε ότι αφορά το Κυπριακό, αμφισβήτησε με ισχυρό τρόπο τους ισχυρισμούς του εν λόγω συγγραφέα, ο οποίος υποστήριξε ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία δέχθηκε να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, κάτι που είναι ψέμα.

Θα έχω ρόλο και στο εθνικό ζήτημα και στην οικονομία εφόσον εκλεγώ δηλώνει ο Μητροπολίτης Πάφου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: