Μειώθηκαν οι κρατούμενοι στις ρωσικές φυλακές κατά 23.000: Τους στρατολόγησαν για την Ουκρανία

FILE PHOTO: «Από το τέλος Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Άμυνας έχει αρχίσει να στρατολογεί καταδίκους», ανέφερε η ανεξάρτητη ερευνητική ειδησεογραφική ιντερνετική πύλη Vazhnye Istorii (Σημαντικές Ιστορίες). Screenshot via YouTube




Ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων στα ρωσικά σωφρονιστικά ιδρύματα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο μειώθηκε κατά 23.000 άτομα, πιθανότατα λόγω της στρατολόγησης κρατουμένων για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας από τη ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Wagner, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Mediazona.

Επικαλούμενο τα στατιστικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας (FPS), το πρακτορείο μετέδωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου υπήρχαν σχεδόν 348.000 άνθρωποι στις σωφρονιστικές αποικίες.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σημαντικά σε 338.000 και από τις αρχές Νοεμβρίου είχε πέσει κατακόρυφα στις 325.000.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Mediazona, σχεδόν αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός όσων βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή ποινικές αποικίες, καθώς και ο αριθμός των καταδικασμένων γυναικών.

Το Mediazona τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των κρατουμένων δεν έχει μειωθεί ποτέ τόσο απότομα – ακόμη και κατά τη διάρκεια κάποιας αμνηστίας. Υποθέτουν ότι η πτώση τώρα συνδέθηκε με τη στρατολόγηση αιχμαλώτων από την μισθοφορική οργάνωση Wagner  για να πολεμήσουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από New Voice of Ukraine

Μέχρι τέλος της Άνοιξης ο πόλεμος θα τελειώσει: Και θα’ χουμε πάρει πίσω την Κριμαία, λέει ο αναπλ. υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: