Μουντιάλ 10η ημέρα: Μάχη Ιράν – ΗΠΑ και βρετανικός… εμφύλιος με Αγγλία – Ουαλία * 13 ομάδες ψάχνονται για τη φάση των «16» [video]

FILE PHOTO: Το φοβερό γκολ του Κασεμίρο στο 83ο λεπτό επί της Ελβετίας. Photo screenshot via ANT1Tv




Από σήμερα (29/11) οι 32 ομάδες μπαίνουν στην 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2022, που θα κρίνουν τα 13 εναπομείναντα εισιτήρια για τα νοκ-άουτ εκεί που ήδη βρίσκονται η Βραζιλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία.

Το εισιτήριο για την φάση των «16» του Μουντιάλ 2022 εξακολουθούν να αναζητούν 13 ομάδες, με Βραζιλία, Πορτογαλία και Γαλλία να είναι οι τρεις που το έχουν ήδη εξασφαλισμένο.

Το πρώτο «πιάτο» της 3ης αγωνιστικής «σερβίρουν» ο 1ος και ο 2ος όμιλος, όπου η Ολλανδία και η Αγγλία θέλουν να σφραγίσουν τις νίκες και την πρωτιά στα γκρουπ τους, ενώ το Εκουαδόρ με τη Σενεγάλη και το Ιράν με τις ΗΠΑ θα δώσουν τα πάντα για να πάρουν τις δεύτερες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους «16».

Από σήμερα οι δύο αγώνες ανά όμιλο της 3ης αγωνιστικής θα διεξάγονται την ίδια ώρα (17:00 και 21:00 οι δύο «ζώνες») για λόγους αξιοπιστίας και διαφάνειας. 

Στις 17:00 στο «Al Bayt Stadium» της πόλης Αλ-Χορ, η Ολλανδία θα αναζητήσει μία ευρεία νίκη επί του αποκλεισμένου Κατάρ, για να διασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό της.

Την ίδια ώρα (17:00) στο «Khalifa International Stadium» της Ντόχα, το Εκουαδόρ χωρίς τον «λαβωμένο» ηγέτη του Ένερ Βαλένσια θέλει μίνιμουμ την ισοπαλία απέναντι στη Σενεγάλη για να πάρει τη 2η θέση, ενώ οι Αφρικανοί με νίκη θα είναι στον επόμενο γύρο.

Στις 21:00 στο «Ahmad bin Ali Stadium» της πόλης Αλ-Ραγιάν, η Αγγλία θέλει πάση θυσία τη νίκη επί της Ουαλίας για να βγει πρώτη στον 2ο όμιλο, αλλά ακόμα και με ισοπαλία παίρνει την πρόκριση.

Από την άλλη ο Γκάρεθ Μπέιλ και η παρέα του χρειάζονται μόνο νίκη στο ντέρμπι με την Αγγλία και ισοπαλία στο Ιράν – ΗΠΑ, ώστε να ισοβαθμήσουν στους 4 βαθμούς με το Ιράν και να μετρήσει ο συντελεστής τους (θα υπερισχύσει στη διαφορά γκολ).

Την ίδια ώρα (21:00) σε ένα ιστορικό ματς στο «Al Thumama Stadium» της Ντόχα οι αήττητες τις δυο πρώτες αγωνιστικές ΗΠΑ θέλουν μόνο νίκη απέναντι στο Ιράν για το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «16».

Αν όμως οι Ιρανοί νικήσουν τους Αμερικάνους τότε θα είναι αυτοί που θα διασφαλίσουν την παρουσία τους στα νοκ άουτ. Ακόμα και με ισοπαλία, το Ιράν κρατάει μεν τους Αμερικανούς από κάτω, όμως σε αυτή την περίπτωση απεύχεται νίκη της Ουαλίας επί της Αγγλίας, ώστε να μην παιχτεί η πρόκριση στα κριτήρια ισοβαθμίας.




Τρίτη 29 Νοεμβρίου

  • 17:00 Ολλανδία-Κατάρ (1ος όμιλος), Στάδιο Al-Bayt – ΑΝΤ1
  • 17:00 Εκουαδόρ-Σενεγάλη (1ος όμιλος), Διεθνές Στάδιο Khalifa – antenna.gr και ΑΝΤ1+
  • 21:00 Ουαλία-Αγγλία (2ος όμιλος), Στάδιο Ahmad Bin Ali – ΑΝΤ1
  • 21:00 Ιράν-ΗΠΑ (2ος όμιλος), Στάδιο Al-Thumama – antenna.gr και ΑΝΤ1+




Στα νοκ άουτ του Μουντιάλ η Πορτογαλία: Ξεπέρασε με 2 – 0 το εμπόδιο της Ουρουγουάης [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: