Τα Ιρανικά drones των Ρώσων πέφτουν σαν τις μύγες: Περισσότερα από 300 έχουν καταρρίψει οι Ουκρανοί

A handout photo made available by the Iranian Army on 28 May 2022, shows drones in an underground drone base, in an unknown location in Iran, 19 May 2022 (issued 28 May 2022). EPA/IRANIAN ARMY OFFICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Ουκρανία έχει καταρρίψει περισσότερα από 300 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 “καμικάζι” από τότε που η Ρωσία άρχισε να τα χρησιμοποιεί.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Yuriy Ihnat σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το CNN, ο Ihnat δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ότι η Μόσχα “αλλάζει τακτική επειδή δεν της έχουν απομείνει αρκετοί πύραυλοι.

Τους τελειώνουν οι πύραυλοι Iskander. Άλλοι τύποι πυραύλων είναι επίσης σπάνιοι”.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για το θέμα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι “ευγνώμων σε όλους όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Μόνο στην πλατφόρμα U24, βρίσκονται 665.000 άνθρωποι από 70 χώρες.

“Μαζί, θα κόψουμε σίγουρα τα φτερά όλων των μεταλλικών τεράτων, ανεξάρτητα από το πόσα και από πού πετούν προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας.

Τα εχθρικά αεροπλάνα θα πέσουν. Τα εχθρικά ελικόπτερα θα πέσουν. Τα ‘Shaheds’ θα πέσουν. Μόνο ο ουκρανικός λαός δεν θα πέσει.

Ένας ηρωικός λαός που σίγουρα θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία”.

 Βασικό όπλο

Τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν γίνει βασικό όπλο στο οπλοστάσιο της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του πολέμου της στην Ουκρανία και έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά τον τελευταίο μήνα για να στοχεύσουν κρίσιμες ενεργειακές υποδομές.

«Ξέρουμε πώς να τα καταρρίψουμε. Τους μελετάμε», δήλωσε από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Το Ιράν έχει αρνηθεί τις ουκρανικές και δυτικές κατηγορίες ότι προμηθεύει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία.

“Πιστεύουμε ότι ο εξοπλισμός οποιασδήποτε πλευράς θα παρατείνει τον πόλεμο και δεν πιστεύουμε ότι ο πόλεμος είναι ο σωστός δρόμος- ούτε στην Ουκρανία, ούτε στην Υεμένη, ούτε στη Συρία, ούτε στο Αφγανιστάν”, δήλωσε πρόσφατα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντουλαχιάν.

Ωστόσο, η Ουκρανία κατηγόρησε το Ιράν ότι παρέχει στη Ρωσία περισσότερα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Διδάσκουν στους Ρώσους πώς να χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι και παρακολουθούν άμεσα την εκτόξευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ουκρανικούς μη στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στο Μυκόλεβο και την Οδησσό»,υποστήριξε εκπρόσωπος του Ουκρανικού Κέντρου Εθνικής Αντίστασης.

«Όπως βλέπουμε, το Ιράν βοηθά τον επιτιθέμενο όχι μόνο με εξοπλισμό αλλά και με ανθρώπους».

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, ο Ντμίτρο ΚΟυλέμπα κάλεσε την Τεχεράνη να σταματήσει να στέλνει όπλα στη Ρωσία.

Ο Κουλέμπα έγραψε στο Twitter: «Σήμερα, έλαβα μια τηλεφωνική κλήση από τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της οποίας απαίτησα από το Ιράν να σταματήσει αμέσως τη ροή όπλων προς τη Ρωσία που χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία αμάχων και την καταστροφή κρίσιμων υποδομών στην Ουκρανία».

ΠΗΓΗ: The Jerusalem Post

Ο Πούτιν δεν θα βγάλει τον πόλεμο: Αξιωματούχοι και ελίτ του «σκάβουν το λάκκο» και αναζητούν αντικαταστάτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: