Πριν αλέκτωρ…: Η Αγκυρα ζητεί συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο -Πρότυπο η συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

FILE PHOTO : Ο χάρτης με τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. ΑΠΕ ΜΠΕ, STR




Η Άγκυρα προτείνει συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο επισημαίνοντας τη χθεσινή υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

«Όπως συμφώνησαν ο Λίβανος και το Ισραήλ έτσι μπορούν και οι Τουρκοκύπριοι με τους Ελληνοκύπριους» είναι το νόημα της ανακοίνωσης που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης που υπογράφηκε σήμερα (27 Οκτωβρίου) ως αποτέλεσμα έμμεσων συνομιλιών μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ υπό τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.

Η συμφωνία προβλέπει ένα μοντέλο κοινής λειτουργίας και κατανομή εσόδων, μέσω τρίτου μέρους, για ορισμένες περιοχές αδειών υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα των δύο μερών. Αυτό το μοντέλο, που έχει παρόμοια παραδείγματα στον κόσμο, μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο για την περιοχή και ιδιαίτερα για τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους».

Με πληροφορίες από skai.gr
Ελλάδα Αθήνα

Έρχεται η σειρά μας; Μετά από τη συμφωνία του Ισραήλ με το Λίβανο λογικό είναι να αλληθωρίζει ο Λευκός Οίκος προς το Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: