Πληθώρα συναντήσεων του Χριστοδουλίδη στην Αθήνα: Είδε Τσίπρα, Κουτσούμπα, Δένδια και Παναγιωτόπουλο

Ο προεδρικός υποψηφιος Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνεχίζει τον κύκλο επαφών του στην Ελληνική πρωτεύουσα.

Τη συνάντηση απασχόλησε το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι απειλές της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τρόποι αντιμετώπισης του πληθωρισμού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίες αγγίζουν περισσότερο τις ευάλωτες ομάδες, καθώς και τη μεσαία τάξη, υποστηρίζοντας πως πρέπει να ληφθούν στοχευμένα μέτρα στήριξης των δύο αυτών ομάδων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι και στην Ελλάδα τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας πλήττονται περισσότερο, σημειώνοντας την ανησυχία του από το γεγονός ότι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούσαν διαχρονικά στήριγμα της οικονομίας, κλείνουν μαζικά.

  • ΕΙΔΕ ΔΕΝΔΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΣΙΠΡΑ

Χθες το απόγευμα, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ το βράδυ ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ όπου παραχώρησε συνέντευξη.

Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας τόσο απέναντι στην Ελλάδα, όσο και απέναντι στην Κύπρο όπως αυτές εκδηλώνονται καθημερινά μέσα από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων, το Κυπριακό και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, αλλά και στη διασφάλιση του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε ο κ. Χριστοδουλίδης με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια. Φωτογραφία από το Επιτελείο του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.

Οι τρέχουσες εξελίξεις, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος συζήτησαν επίσης την αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης με τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Φωτογραφία από το Επιτελείο του.

Οι επαφές του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα περιλαμβάνουν και συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία.

Αργά το απόγευμα ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε σχέση με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, πώς αυτή επηρεάζει τους Ευρωπαίους πολίτες και ειδικότερα τους Έλληνες και τους Κύπριους, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης του πληθωρισμού και στήριξης των πολιτών. Συζητήθηκαν επίσης οι ελληνοτουρκικές προκλήσεις και το Κυπριακό.

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Φωτογραφία από το Επιτελείο του.

“Πόλεμος” του Αβέρωφ εναντίον του Χριστοδουλίδη: Ο “ασκος του Αιόλου για τις επιπτώσεις στη δημόσια ζωή” της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: