“Πόλεμος” του Αβέρωφ εναντίον του Χριστοδουλίδη: Ο “ασκος του Αιόλου για τις επιπτώσεις στη δημόσια ζωή” της Κύπρου

Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για τις Προεδρικές Εκλογές: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου (Δ), και οι ανεξάρτητοι Ανδρέας Μαυρογιάννης (Κ) και Νίκος Χριστοδουλίδης (Α). Φωτογραφία via ΡΙΚ




Φουντώνει η προεκλογική αντιπαράθεση με τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) να εξαπολύει νέα επίθεση για τις αναφορές του ανεξάρτητου υποψήφιου Νίκου Χριστοδουλίδη γύρω από το θέμα των ψεύτικων λογαριασμών.

Η άρνηση του υποψηφίου, λέει ο ΔΗΣΥ, να απαντήσει στο ζήτημα καταδεικνύει την απαξιωτική του συμπεριφορά προς το σύνολο της κοινωνίας.

Μάλιστα επικαλείται τις δηλώσεις του τέως Υπουργού στο ΡΙΚ για άνοιγμα του ασκού του Αιόλου αναφέροντας ότι ήταν μια πρωτοφανή για τη δημοκρατία εκβιαστική πρακτική εκτόξευσης απειλών, καλώντας τον να σταματήσει να αφήνει σκιές, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να επιχειρεί χθες στο debate του ΣΙΓΜΑ , το οποίο διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, να ερμηνεύσει την τοποθέτησή του.

«Ο ασκός του Αιόλου σε σχέση με τις επιπτώσεις στην δημόσια ζωή του τόπου από τη δημοσιοποίηση ιδιωτικών επικοινωνιών ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτησή μου», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Γεγονός είναι ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ “πιέζονται” από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις και προσπαθούν να απαξιώσουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρθηκε στο κανάλι Omega, η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΔΗΣΥ που αναφέρει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό.

«Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Όσο και αν ο κ. Χριστοδουλίδης επιχειρεί να μετατραπεί από θύτης σε θύμα και όσο και αν προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο», σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Ψηλά τους τόνους του προεκλογικού κρατούν επίσης Ανδρέας Μαυρογιάννης και το κόμμα που τον υποστηρίζει με φόντο την ακρίβεια και την ενέργεια. Με τον υποψήφιο να επισημαίνει το γεγονός ότι στην Κύπρο πληρώνουμε το δεύτερο πιο ακριβό ρεύμα ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τονίζει ότι η κοινωνία είναι απροστάτευτη, παρόλες τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που έλαβαν τα πιο δραστικά μέτρα.

«Ένα μέρος της ακρίβειας που υπάρχει σήμερα στον ηλεκτρισμό οφείλεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα ενεργειακό σχεδιασμό», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

  • Στηρίζει Χριστοδουλίδη η ΔΗΠΑ

Εν μέσω όλης αυτής της προεκλογικής τρικυμίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται στην Αθήνα όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και τον Υπουργό Άμυνας καθώς και με τους Προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και με άλλα οργανωμένα σύνολα.

Προχθες εξάλλου παρευρέθηκε σε συγκέντρωση Κυπρίων που διαμένουν στην Αθήνα καθώς και φοιτητών.

Θέμα χρόνου, στο μεταξύ είναι η υποστήριξη της υποψηφιότητας του και από την Δημοκρατική Παράταξη, αφού σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή Ενημέρωση Τώρα ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Γιάννος Λακκοτρύπης περιμένουν μια απάντηση από τον Νίκο Χριστοδουλίδη σε 6 σημεία που του απέστειλαν και αφορούν Κυπριακό, Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική και Εσωτερική Διακυβέρνηση.

Αύριο (σήμερα” θα ληφθεί στο πολιτικό γραφείο η εισήγηση υποστήριξης του που θα τεθεί το Σάββατο ενώπιον του πολιτικού συμβουλίου για έγκριση.

“Σκοτώθηκαν” στο debate του καναλιού Σίγμα ο Αβέρωφ με τον Χριστοδουλίδη: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δέχεται αμάσητο το “Πλαίσιο Γκουτέρες”!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: