Πανωλεθρία Πούτιν: Εκτός μάχης 90.000 στρατιώτες λένε ρωσικές πηγές* Νεκροί, τραυματίες, αιχμάλωτοι, λιποτάκτες [videos]

FILE PHOTO: Ρώσοι στρατιώτες αιχμάλωτοι των Ουκρανών. Screenshot via YouTube




Πάνω από 90.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν πεθάνει, αγνοούνται, αιχμαλωτίστηκαν, παραδόθηκαν  ή έχουν υποστεί τόσο σοβαρούς τραυματισμούς που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα μέτωπα, ανέφερε σήμερα Τετάρτη το ανεξάρτητο ρωσικό ερευνητικό δίκτυο iStories , επικαλούμενο πηγές κοντά στο Κρεμλίνο.

  • Ο αριθμός είναι περίπου σύμφωνος με τις εκτιμήσεις του Αμερικανικού Πενταγώνου και άλλων δυτικών κυβερνήσεων όπως αυτές διατυπώθηκαν στα τέλη Αυγούστου και οι οποίες ανέφεραν ότι περίπου 70.000-80.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι από τις περισσότερες από 80.000 απώλειες που υπέστη ο ρωσικός στρατός, περίπου 25.000 στρατιώτες πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν.

Όμως, σύμφωνα με τη Μόσχα, η οποία έχει ανακοινώσει ρωσικές απώλειες μόλις δύο φορές κατά τη διάρκεια της επτάμηνης και πλέον εισβολής, 5.397 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, έναντι 1.351 που είχε αναφέρει στην πρώτη ενημέρωση στις 25 Μαρτίου, με βάση στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

  • Ο αριθμός των 90.000 είναι το ισοδύναμο σχεδόν του μισού από τους 190.000 Ρώσους στρατιώτες που πιστεύεται ότι είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα της Ουκρανίας στα αρχικά στάδια της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Τεράστιες απώλειες προσωπικού στην Ουκρανία εν μέσω σκληρής αντίστασης έχουν εμποδίσει τις ρωσικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης από την έναρξη της εισβολής.

Τον τελευταίο μήνα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε τη «μερική» επιστράτευση για την αντιμετώπιση της έλλειψης στρατευμάτων της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι νεοσύλλεκτοι είναι η προσπάθεια της Μόσχας να αντισταθεί στις σαρωτικές αντεπιθέσεις της Ουκρανίας που απελευθερώνουν εδάφη τα οποία είχε καταλάβει  η Μόσχα τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Σημειώνεται πως το Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας κατά την τελευταία, χθεσινή ενημέρωσή του υπολόγισε τις απώλειες των Ρώσων σε 63.380.

 

Mε πληροφορίες από The Insider/ The Moscow Times

Σε απελπισία το Κρεμλίνο: Μετά τη μισθοφορική Wagner τώρα και το υπουργείο Άμυνας στρατολογεί ποινικούς από τις ρωσικές φυλακές [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: