Κουτοπονηριές αναθεωρητισμού από τον Ερντογάν που ξαφνικά ζητεί μία πιο… δίκαιη αρχιτεκτονική ασφάλειας

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν EPA/VYACHESLAV PROKOFYEV, KREMLIN, SPUTNIK POOL




Η παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας θα πρέπει να βασίζεται σε μια πιο δίκαιη ρύθμιση, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής της Διάσκεψης για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA) στην Αστανά του Καζακστάν.

«Η ανθρωπότητα διανύει μια περίοδο όπου η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί και οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν διακοπεί. Αντιμετωπίζουμε σοβαρές προκλήσεις σε πολλούς τομείς, από την οικονομία μέχρι την επισιτιστική ασφάλεια, από την ενέργεια έως τις διεθνείς σχέσεις. Πιστεύουμε ότι η παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας πρέπει να διαμορφωθεί στη βάση μιας πιο δίκαιης κατανόησης», τόνισε.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία θα μπορούσε να εδραιωθεί μέσω της διπλωματίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της Τουρκίας στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση είναι «να διατηρήσει την δυναμική που επιτεύχθηκε, παρά τις δυσκολίες στο έδαφος, και να σταματήσει η αιματοχυσία το συντομότερο δυνατό».

«Πάντα έλεγα ότι μια δίκαιη ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διπλωματίας, και οι εντατικές προσπάθειές μας για την εξάλειψη των συνεπειών της σύγκρουσης έχουν αναγνωριστεί από ολόκληρο τον κόσμο. Η ανταλλαγή κρατουμένων τον περασμένο μήνα αποτέλεσε συγκεκριμένο επίτευγμα προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από TASS μέσω kathimerini.gr

H Άγκυρα κατηγορεί την Ουάσιγκτον για σχέσεις με δήθεν… “τρομοκρατικές” οργανώσεις: Αβάσιμο, ισχυρίζεται το προεδρικό διάταγμα των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: