Πρέπει να σταματήσουν τα μασκαραλίκια: Η επιστροφή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα πέρασε μέσα από τις πληγές της προδωμένης Κύπρου, δεν ήρθε από τον ουρανό (video)

FILE PHOTO: Εύζωνες στέκονται μπροστά από τον ναό του Παρθενώνα, κατά τη διάρκεια της τελετής έπαρσης της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Έχω μία υποψία και θα τη μοιραστώ με τους αναγνώστες, παρά το γεγονός ότι δεν γίνονται ανακοινώσεις, ούτε ομιλεί κανείς επί του θέματος.

Νοιώθω ότι η κυβέρνηση της Κύπρου δεν επιθυμεί την πραγματοποίηση τρανταχτών εκδηλώσεων στο εξωτερικό για την 50η μαύρη επέτειο από την βάρβαρη τουρκική εισβολή. Και εύχομαι να κάνω λάθος.

Ο λόγος της υποψίας είναι ότι με μία σύντομη έρευνα διαπιστώσαμε ότι οι ομογενείς στις μεγάλες χώρες, που τους φιλοξενούν και όπου οι ίδιοι έχουν επιτύχει σε οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό -και όχι μόνο- επίπεδο, δεν θα διοργανωθούν μεγάλες εκδηλώσεις καταδίκης της 50χρονης παράνομης κατοχής. Εννοώ εκδηλώσεις που θα κάνουν ντόρο.

  • Στην Αμερική, όπου η κυπριακή κοινότητα είναι μεγάλη και επιτυχημένη, δεν έχει οργανωθεί μέχρι τώρα εκδήλωση στην Ουάσιγκτον -έξω από το Λευκό Οίκο, όπως επιλέγουν όλες οι εθνικές ομάδες, και τη Νέα Υόρκη, όπου και η έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Πιστεύω ότι αν είχαν ληφθεί σχετικές αποφάσεις θα τις γνωρίζαμε.

Βεβαίως, οι άνθρωποι θα κάνουν κάποια μνημόσυνα στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, αλλά αυτό είναι ένα μηδενικό, σ’ αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν. Βγάζουν, νομίζουν, την υποχρέωση με τα μνημόσυνα;

Εκπλήττομαι ότι στην Ελλάδα, γίνονται πανηγύρια για την 50η επέτειο της επιστροφής της Δημοκρατίας, πάνω στο πληγωμένο κορμί της Κύπρου, αλλά δεν γίνεται αναφορά για το μαρτυρικό νησί.

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να θέσουν οι αγαπημένοι μας αδελφοί Ελλαδίτες είναι τόσο απλό: Θα απελευθερωνόταν η Ελλάδα από τα δεσμά της δικτατορίας του μειοδότη Δημήτριου Ιωαννίδη αν δεν είχε προηγηθεί η προδοσία της Κύπρου; Αβίαστα η απάντηση είναι αρνητική.




Σέβομαι και τιμώ τον αγώνα των φοιτητών στη Νομική και στο Πολυτεχνείο, την πάλη του Αλέκου Παναγούλη και άλλων μαχητών της Δημοκρατίας, τον αγώνα των Ελλήνων στο εξωτερικό, που κυνηγήθηκαν από τη Χούντα των Αθηνών. Δυστυχώς, όλες αυτές οι ενέργειες δεν έριξαν τους δικτάτορες.

Θα επαναλάβω ότι η Δημοκρατία επέστρεψε στην Πατρίδα της, επειδή δεν μπορούσε να αντέξει την προδοσία. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν αυτό: Οι ξένοι προστάτες, της τράβηξαν το χαλί και της φόρτωσαν όλες τις ευθύνες. Οπότε δεν μπορούσε να σταθεί ούτε μέρα μετά την εισβολή του Αττίλα. Το τέλος ήταν η φυσική κατάληξη της προδοσίας.

  • Η Ελλάδα, λοιπόν, η Μητέρα Πατρίδα, δεν πρέπει να καμώνεται ότι η επιστροφή της Δημοκρατίας ήταν ουρανοκατέβατη. Πέρασε μέσα από την πληγωμένη Κύπρο, η οποία πλήρωσε με νεκρούς, με χιλιάδες πρόσφυγες και με την απώλεια του 40% του εδάφους της.

Θα καλέσω σήμερα τους Κύπριους καλλιτέχνες που σαρώνουν στην Ελλάδα και τους αγαπάνε οι πολίτες, να ενώσουν δυνάμεις και να οργανώσουν μερικές συναυλίες στις μεγάλες ελληνικές πόλεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως «μάθημα» για τα πραγματικά γεγονότα στην Κύπρο.

Φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να εισαγάγουμε ξανά τα γεγονότα του μαύρου Ιουλίου του 1974, στους Έλληνες πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν γνωρίζουν την πρόσφατη ιστορία ή την ξέρουν μέσα από τουρκικές πηγές. Άλλωστε, στην Ελλάδα και την Κύπρου έχουμε μερικούς «τουρκολάγνους» που προωθούν την προπαγάνδα των καταχτητών.

Έχουμε αποτύχει. Όμως, επανερχόμενος στην υποψία μου, ότι η Λευκωσία μπορεί να επιθυμεί να περάσει η 50η μαύρη επέτειος αθόρυβα, αναρωτιέμαι γιατί; Φοβάται μήπως την κατηγορήσουν ότι …χαλά το «κλίμα»;

Οι Αττίλες στα κατεχόμενα, αλλά και στην Τουρκία, θα εορτάσουν την ήττα μας, τους δικούς μας νεκρούς, με μουσικές και ζουρνάδες.

Αυτοί θα προκαλέσουν ασύστολα, όχι εμείς που θα αναδείξουμε τις παρανομίες 50 ετών, αλλά και το απαράδεκτο πρόσωπο της διεθνούς κοινότητας, ειδικά των δυτικών εταίρων και συμμάχων μας, που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούν την Κύπρο ως στρατηγικό σημείο, αλλά στο εθνικό μας θέμα, της κατοχής, ως αποτέλεσμα της άνανδρης εισβολής, στηρίζουν τις τουρκικές θέσεις.




  • Σκέφτομαι συχνά μεγαλόφωνα ότι θα τους άξιζε να εξαρτώνται πλήρως από την Τουρκία, για να καταλάβουν πόσα αππίδια έχει ο σάκος.

Φανταστείτε ότι ο Ερντογάν απαίτησε να κυματίζει μεσίστια η σημαία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για τον θάνατο, σε δυστύχημα, του προέδρου του Ιράν. Και ο άθλιος Γενικός Γραμματέας δέχθηκε. Ναι, τιμούμε τους νεκρούς, αλλά ο Ραϊσί ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Δύσης. Πως οι σύμμαχοι δέχονται μεσίστια την τουρκική σημαία;

Είναι αργά, και το γνωρίζω, να ξεκινήσει τώρα η προετοιμασία για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Αλλά, κάτι πρέπει να γίνει. Η ηττοπάθεια των πολιτικών έχει δυστυχώς διεισδύσει και στους πολίτες…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Ευρισκόμενος για ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, δεν μπορώ παρά να ομολογήσω ότι είδα με τα μάτια του την επιρροή του ακροδεξιού ΕΛΑΜ, κυρίως στη νεολαία. Και αυτό είναι λυπηρό, αν και σημείωσα ξανά ότι αντιλαμβάνομαι πως τα παραδοσιακά κόμματα έχουν εγκαταλείψει τους πολίτες, κάτι που εκμεταλλεύεται έξυπνα το ΕΛΑΜ.

Δεν θα κομίζω γλαύκας εις Αθήνας αν θυμίσω ότι «τα έλεγα». Και προειδοποιούσα επειδή μερικές φορές κάποιος που ζει στο εξωτερικό ίσως «βλέπει» πιο καθαρά τα πράγματα. Δεν γνωρίζω αν έρχεται αργά η επίθεση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), αλλά καλώς έπραξε αναδεικνύοντας τις αναλήθειες του ΕΛΑΜ, ιδιαίτερα για το Μεταναστευτικό που έχει καταστεί μάστιγα για τη Μεγαλόνησο.

Για να είμαι ορθός δημοσιογραφικά και δεοντολογικά, αναφέρω ότι με εντυπωσιάζει το πλήθος των αντιδράσεων που λαμβάνω με διάφορους τρόπους από μέλη του ακροδεξιού κόμματος. Απαντούν με ευγένεια και επιχειρήματα, αν και αρνούμαι να τα «αγοράσω». Η βία πρέπει να είναι εκτός του κομματικού πεδίου και χαίρομαι να διαβάζω από τους οπαδούς του ότι το «μέσο» αυτό εγκαταλείφθηκε από το ΕΛΑΜ, αν και διαβάζω πως οι κουκουλοφόροι είναι παρόντες όπου χρειαστεί. Και σε μοναστήρια άμα λάχει…




ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προτίθεται να παραστεί στο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Λάρνακα. Η τέλεση του συνεδρίου στο νησί, γίνεται κατόπιν επιθυμίας του Ελληνοκύπριου προέδρου της, κ. Σάββα Τσίβικου.

Ο κ. Ελπιδοφόρος είναι προσκεκλημένος της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης και συνήθως συμμετέχει στα συνέδρια της, οπότε αναμενόμενο είναι να λάβει μέρος και σ’ αυτό της Λάρνακας.

Ο επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, δεν θα λάβει επίσημη πρόσκληση από τη Λευκωσία. Φαντάζομαι ότι εθιμοτυπικά θα μπορούσαν να τον συναντήσουν αξιωματούχοι του Κράτους και της Εκκλησίας, αν και προκαλεί προβληματισμό στην Κύπρο, η σύγκρουση του Μεγάρου Μαξίμου, και προσωπικά του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον κ. Ελπιδοφόρο.

Ο λόγος είναι ο διχασμός που προκάλεσε στην Εκκλησία και στην Ομογένεια της Αμερικής.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Είναι εξαιρετική περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος, όπως μου λένε άνθρωποι που εμπιστεύομαι. Πάνω απ’ όλα είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, που σκέφτεται εθνικά, που αγαπά πραγματικά την Κύπρο. Η πολιτική ηγεσία στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα, πρέπει να τον ακούει και να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη του.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Κατέφτασαν στην Ελλάδα 302 πάμπλουτοι Άρχοντες του Φαναρίου: Ποιοι είναι; Αν ρωτήσετε πόσες επενδύσεις έκαναν στην Ελλάδα η απάντηση είναι ΚΑΜΙΑ!!! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: