H Άγκυρα κατηγορεί την Ουάσιγκτον για σχέσεις με δήθεν… “τρομοκρατικές” οργανώσεις: Αβάσιμο, ισχυρίζεται το προεδρικό διάταγμα των ΗΠΑ

FILE PHOTO: O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου EPA, SEDAT SUNA




Για σχέσεις με την «τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG» κατηγορεί τις ΗΠΑ η Άγκυρα, όπως τονίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται επίσης πως «το προεδρικό διάταγμα των ΗΠΑ με τίτλο “Εθνική Έκτακτη Ανάγκη” περιέχει αβάσιμους ισχυρισμούς για την Τουρκία».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται από τις ΗΠΑ με τον τίτλο «Εθνική Έκτακτη Ανάγκη» στο πλαίσιο της επιχείρησης στη Συρία από τον Οκτώβριο του 2019, επαναλήφθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2022. Καταδικάζουμε αυτό το διάταγμα, καθώς περιέχει αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες για τη χώρα μας.

Οι ισχυρισμοί στο διάταγμα είναι αβάσιμοι σχετικά με την επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” που πραγματοποίησε η χώρα μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την προστασία της ασφάλειας των συνόρων και την εξάλειψη των αυτονομιστικών τρομοκρατικών απειλών που προέρχονται από τη Συρία.

Η επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”, την οποία πραγματοποιήσαμε σύμφωνα με το δικαίωμα αυτοάμυνας που απορρέει από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παρείχε ένα περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Εξασφάλισε την απομάκρυνση των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/YPG και DEASΗ από τη ζώνη της επιχείρησης και συνέβαλε στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να τερματίσουν τις σχέσεις τους με την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG και να εκπληρώσουν τις διατάξεις της Κοινής Δήλωσης της 17ης Οκτωβρίου 2019″. καταλήγει η ανακοίνωση.

Mε πληροφορίες από mfa.gov.tr

Ένας ολίγον… φασίστας Πρόεδρος της Γερουσίας στην Ιταλία: Ο “Ρασπούτιν” της ακροδεξιάς, λάτρης του Μουσολίνι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: