Καταγγελία του Επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη: Οι Κύπριοι πολίτες πληρώνουν το τρίτο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

Ο Πάνος Παρράς είναι στέλεχος του Επιτελείου του υποψήφιου Προέδρου, Ανδρέα Μαυρογιάννη. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Κύπρο οι καταναλωτές πληρώνουν το τρίτο πιο ακριβό ρεύμα ανάμεσα σε 32 χώρες και το δεύτερο πιο ακριβό ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Aυτό αναφέρει σε δήλωση του ο Πάνος Παρράς εκ μέρους του επιτελείου του υποψήφιου Προέδρου, Ανδρέα Μαυρογιάννη σημειώνοντας στις προτεραιότητες του κ. Μαυρογιάννη συγκαταλέγεται η μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και η κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα.

  • Η δήλωση του κ. Παρρά ακολουθει:

Σύμφωνα επίσης με πρόσφατα στοιχεία των Financial Times, η Κύπρος είναι τέταρτη από το τέλος σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για αντιμετώπιση της ακρίβειας, παρόλες τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΔΗΣΥ ότι η Κύπρος είναι μία από τις χώρες που έλαβαν τα πιο δραστικά μέτρα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα και το ζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Ο πληθωρισμός που αυξάνεται ανεξέλεγκτα, διαβρώνει τα εισοδήματα τους. Η πλειοψηφία της κοινωνίας νιώθει να στέκεται απροστάτευτη απέναντι στο κύμα ακρίβειας και αγωνιά για το τι θα φέρει το μέλλον.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει ως κορυφαία προτεραιότητα την στήριξη των πολιτών, για αυτό προτείνει συγκεκριμένα και υλοποιήσιμα μέτρα προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες και να στηριχθούν τα εισοδήματα τους όπως:

Τη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και την κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα
Την κλιμακωτή επιδότηση για άμεση εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις οικιστικές μονάδες
Την καθολική εφαρμογή της ΑΤΑ, με αναθεώρηση και στοχευμένη εφαρμογή της προς όφελος των χαμηλόμισθων
Τη φορολόγηση των απροσδόκητα υπέρογκων κερδών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας

“Πόλεμος” του Αβέρωφ εναντίον του Χριστοδουλίδη: Ο “ασκος του Αιόλου για τις επιπτώσεις στη δημόσια ζωή” της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: