Η Ελλάδα εγκαθιστά τα γερμανικά άρματα Marder στα σύνορα με την Τουρκία: Εκεί θα είναι περισσότερο χρήσιμα…

Στρατιωτικά οχήματα παρελαύνουν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Το σχετικό πρακτορειακό δημοσίευμα στην εφημερίδα Welt αναφέρεται πρωτίστως στη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα έξι πρώτα άρματα Marder που έλαβε η Ελλάδα από τη Γερμανία θα σταλούν στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου.

Όπως παρατήρησε ο Πρωθυπουργός, οι ένοπλες δυνάμεις εκτιμούν ότι εκεί θα είναι περισσότερο χρήσιμα, ενώ επισημαίνεται και η αντίδραση του Καγκελαρίου, που σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ελεύθερη να στείλει τα τεθωρακισμένα όπου επιθυμεί.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα Marder θα συμμετάσχουν στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου -όπως έγινε-, καθώς και ότι κατόπιν αναμένεται να μεταφερθούν στον Έβρο, όπου τα τελευταία χρόνια η Αθήνα προχωρά σε σημαντική ενίσχυση της θωράκισης των συνόρων, με στόχο, μεταξύ άλλων, να αποτραπούν οι διελεύσεις μεταναστών.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι η κατάσταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι πολύ τεταμένη, καθώς η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά κατοικημένα και ακατοίκητα νησιά και απαιτεί την απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων.

Ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς (Scholz) υπερασπίστηκε την Ελλάδα στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα» και κάλεσε τις δύο χώρες να επιλύσουν τη διένεξη μέσω του διαλόγου.

Ένα άλλο θέμα των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας, ο Olaf Scholz το έκλεισε ήδη πριν τις συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, καθώς στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» απέρριψε το αίτημα για πολεμικές επανορθώσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο κεφάλαιο της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η ελληνική πλευρά εκτιμά το ύψος της ζημίας που προκλήθηκε σε τουλάχιστον 289 δισ. ευρώ, καθώς και ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επανειλημμένως έχει τονίσει ότι εμμένει στο αίτημα για επανορθώσεις, την ώρα που η Γερμανία το θεωρεί λήξαν.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Welt

Για ποιόν είχε να πει καλή κουβέντα ο Πούτιν; Μα βέβαια για τον «ισχυρό Ερνογάν» και την «αξιόπιστη Τουρκία»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: