Δηλαδή κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι “μύθος” η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη για τις αλήθειες που είπε έναντι της Τουρκίας;

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Πριν δυο βδομάδες, πολλοί στάθηκαν στην ομιλία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Μια ομιλία, όπου (επιτέλους), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε αλήθειες, που για χρόνια τείναμε να τις ξεχάσουμε ακόμη κι εμείς οι ίδιοι. Σύμφωνα με τον εκδότη της Hellas Journal, κ. Μιχάλη Ιγνατίου, αναμφίβολα, αυτές οι “εννέα αλήθειες” αποτελούν παρακαταθήκη για το νέο πρόεδρο! Σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Ανασταστιάδης αναφέρθηκε στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου από τον Αττίλα, από το 1974.

Μίλησε για τους Τούρκους υπηκόους στις κατεχόμενες περιοχές, που αλλοιώνουν το δημογραφικό χαρακτήρα του νησιού, την προσπάθεια της Τουρκίας για εξίσωση του ψευδοκράτους με την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως και την προσπάθεια της (Τουρκίας) για αλλοίωση του καθεστώτος της περφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου (παραβλέποντας ακόμη και τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ).

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη και στις αυθαίρετες ερμηνείες της Τουρκίας εις βάρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, κάτι που αντιτίθεται της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

Κι ενώ ο Πρόεδρος μίλησε, έστω και καθυστερημένα με τη γλώσσα της αλήθειας, ο εγκάθετος της Τουρκίας στα κατεχόμενα, κ. Τατάρ, χαρακτήρισε αυτή την ομιλία ως “μια από τις πιο επιθετικές και εχθρικές ομιλίες που έχει κάνει η E/Κ ηγεσία μέχρι σήμερα”.

Αναφέρθηκε επίσης (ο κ. Τατάρ) σε “επιθετική και ασεβή στάση” του Προέδρου Αναστασιάδη και “δεν παρέλειψε” να ευχαριστήσει τον Τούρκο Πρόεδρο για την “ιστορική” του – όπως είπε ‘- ομιλία στον ΟΗΕ και την αναφορά του στο “δικαίωμα αναγνώρισης του ισότιμου κράτους”.

  • Βγήκε ο θύτης στο σεργιάνι για να κατηγορήσει το θύμα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πάνω επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά το λόγο που δεν υπήρξε θετική εξέλιξη στο Γκραν Μοντανά. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος στην ομιλία του και σε αυτό:

“Όλες οι προσπάθειες για την επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα απέτυχαν λόγω της αδιάλλακτης στάσης αλλά και των παράλογων απαιτήσεων της Τουρκίας”. Κάτι που είχε προ καιρού επιβεβαιωθεί με την δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων από τις εφημερίδες “ο Φιλελεύθερος”, “Hellas Journal” και τον Εκδότη της Μιχάλη Ιγνατίου. Σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

Κι ενώ τα πιο πάνω δεν μπορούν να είναι πιο ξεκάθαρα πλέον, και ενώ τα όποια παραμύθια για το σενάριο “συμφιλίωση που θα φέρει τη λύση με την Τουρκία” έχουν καταρριφθεί το ένα μετά το άλλο, ο κ. Νεοφύτου, υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, όπου πάει και όπου σταθεί προσπαθεί να συνδέσει το όνομα του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη (παρόλες τις διαφωνίες με τον Πρόεδρο, ούτε μετά από εκατόν χρόνια δεν μπορεί να αγγίξει το μικρό δακτυλάκι του). Κι όμως, νάσου και τον ακούς να μιλά για “μύθους”.

Σε ομιλία του, ο κ. Νεοφύτου “διερωτήθηκε”: “Ποιος πραγματικά πιστεύει το μύθο, ότι θα το λύσουμε (Κυπριακό) ασκώντας πίεση στην Τουρκία”;

Δηλαδή, σύμφωνα με αυτά που λέει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι “μύθος” η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη για τις αλήθειες που είπε έναντι της Τουρκίας;

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Διδασκαλικής Αριστείας (Νέα Υόρκη) και το Βραβείο Καλύτερου Καινοτόμου Μοντέλου Ανάπτυξης Πολιτικών Προτάσεων (Ηνωμένο Βασίλειο). Από το 2019, είναι ο πρώτος επιστήμονας στη Νέα Υόρκη που σχεδίασε και διδάσκει το Πολιτικό Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η παρακαταθήκη με τις “Εννέα Aλήθειες” που άφησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης! Επιστροφή στην “καρδιά” του Κυπριακού, τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και κατοχή!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: