Πώς να σπάσω το χέρι μου; Τρόπους να γλιτώσουν την επιστράτευση αναζητούν μανιωδώς οι Ρώσοι στο Google




Μόνο πατριωτικό  ενθουσιασμό δεν προκάλεσε στον ρωσικό πληθυσμό η επιστράτευση 300.000 εφέδρων που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος βλέπει την θεωρητικά πανίσχυrη ρωσική στρατιωτική μηχανή άλλοτε να λασπώνει και άλλοτε να υποχωρεί από καίριες περιοχές των ουκρανικών μετώπων.

Από το πρωί που γνωστοποιήθηκε δια του διαγγέλματος η είδηση της επιστράτευσης μία από τις πλέον συνήθεις αναζητήσεις στο ρωσικό διαδίκτυο ήταν το «Πώς μπορώ να φύγω από τη Ρωσία». (Δείτε εδώ σχετική είδηση).

Δεν ήταν όμως η μόνη.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει στο Twitter ο Ian Bremmer,καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου Columbia,  οι Ρώσοι αναζήτησαν στην Google με μεγάλη επιμονή την φράση «Πώς μπορώ να σπάσω ένα χέρι».

Οι λέξεις – κλειδιά ήταν как (Πως) сломать (Να σπάσεις) руку (Ενα χέρι)

Ο ίδιος σχολιάζει: Η αναζήτηση «πως να σπάσω ένα χέρι» εκτοξεύθηκαν σήμερα στη Ρωσία. Τα πάντα για να αποφύγουν τη μάχη.

 

Στην διαφαινόμενη απροθυμία των Ρώσων πολιτών να εμπλακούν στη θηριωδία του Πούτιν έρχεται να προστεθεί και ένα τουλάχιστον αμήχανο περιστατικό.

«Παγιδευμένος» σε τηλεοπτική εκπομπή από ακτιβιστές της ομάδας Ναβάλνι, ο υιός του Ντμίτρι Πεσκόφ (του εκπροσώπου του Κρεμλίνου) αρνήθηκε την πρόσκληση – φάρσα για στρατολόγηση με εξευτελιστικές δικαιολογίες (Δείτε εδώ), 

Αν ο Πούτιν τολμήσει: Αντίο… στον Στόλο Μαύρης Θάλασσας και στις βάσεις της Κριμαίας: Πρώην διοικητής US Army στην Ευρώπη [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: