Μεγάλη συγκέντρωση στη Γεροσκήπου: Κάποιοι είναι ικανοί για όλα, καθημερινό φαινόμενο οι απειλές και οι εκβιασμοί, καταγγέλλει ο Χριστοδουλίδης

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης στη Γεροσκήπου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Εμείς από την διάσπαση επιλέγουμε την ενότητα, από το μαύρο επιλέγουμε το άσπρο και από το χτες κάποιων επιλέγουμε το αύριο για το μέλλον της πατρίδας μας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε μεγάλη πανεπαρχιακή συγκέντρωση στην γενέτειρα του την Γεροσκήπου.

Έστειλε επίσης το μήνυμα λέγοντας πως «εάν νοιαζόμαστε πραγματικά για αυτόν τον τόπο και για κυπριακό λαό που την ψήφο του διεκδικούμε, δεν πρέπει να καταστρέψουμε με λασπολογία και κακοήθειες όλες τις γέφυρες και δεν πρέπει να θυσιάσουμε την Δημοκρατία στον τόπο μας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως οφείλουμε να μελετήσουμε το παρελθόν αν θέλουμε να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας.

Το παρελθόν πρέπει να το μελετάμε αλλά για να πάρουμε μαθήματα και να εξάγουμε συμπεράσματα ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη όχι για να αυτοδικαιωθούμε ή για να κατηγορήσουμε ο ένας τον άλλον, αλλά για να μπορέσουμε, όπως είπε, να συνεργαστούμε και να συμπορευτούμε προς το μέλλον για μια καλύτερη πατρίδα .

Είπε ακόμη πως « όλοι όσοι είμαστε εδώ απόψε έχουμε κάνει μεγάλες υπερβάσεις, πολιτικές, κομματικές, και προσωπικές».

Επεσήμανε πως πρώτη προτεραιότητα του και ύψιστη υποχρέωση του είναι η επίλυση του κυπριακού, η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Τόνισε παράλληλα με την επανένωση της πατρίδας μας οφείλουμε να εργαστούμε για τη ενίσχυση της διεθνούς υπόστασης και παρουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ενδυνάμωση της ενότητας του λαού και της ηγεσίας μας, και την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και ανθεκτικής οικονομίας με τον άνθρωπο να είναι πάντα στο επίκεντρο. Την ενίσχυση συνέχισε, της αποτρεπτικής μας ισχύος και της αμυντικής μας θωράκισης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της πατρίδας μας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εκτίμησε πως χωρίς κοινωνική συνοχή και χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη κανένας πολίτης δεν είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για μια πατρίδα που δεν τον νοιάζεται και δεν τον αγαπά.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην προστασία των ευάλωτων ομάδων, στον πρωταγωνιστικό ρόλο της μεσαίας τάξης που υπήρξε, όπως είπε, διαχρονικά η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και της κυπριακής κοινωνίας. Είπε ακόμη πως πιστεύει στην διεύρυνση και στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης ώστε να περιοριστούν οι κοινωνικές ανισότητες που ανατινάζουν την συνοχή της κοινωνίας μας.

Ακολούθως, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε «στην οργανωμένη προσπάθεια αποδόμησης του χαρακτήρα του από κάποιους», ώστε να τον παρουσιάσουν στον κόσμο ως ένα από τα ίδια μια προσπάθεια που πήρε άλλη διάσταση, όπως είπε. Σημείωσε πως έχει υποβαθμιστεί από κάποιους τόσο πολύ ο προεκλογικός αγώνας που δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει πλέον τι θα ψιθυρίζουν μεθοδικά και ενορχηστρωμένα τι θα παρουσιάσουν αποσπασματικά και τί θα παραποιήσουν. «Κάποιοι είναι ικανοί για όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Είμαι είπε, «ένας άνθρωπος που παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς που αποτελεί καθημερινό φαινόμενο για μένα, μπροστά στο δίλλημα, αποφάσισα να κάνω την υπέρβαση μου ακριβώς όπως κάνετε και όλοι εσείς». Αποφάσισα συνέχισε «να κάνω την υπέρβαση μου και να τολμήσω να ηγηθώ μιας θαρραλέας υπερκομματικής ανεξάρτητης υποψηφιότητας κόντρα στα κατεστημένα ακριβώς γιατί δεν θέλουμε στην χώρα μας να επικρατήσουν τέτοιες μέθοδοι και τέτοιες πρακτικές που βιώνουμε καθημερινά πλέον».

Η πόλωση ο φανατισμός και οι συκοφαντίες προκαλούν πληγές και αποστήματα που χρειάζονται χρόνο για να επωλουθούν, συμπλήρωσε, αναφέροντας πως στον σύγχρονο κόσμο χρειάζονται διαλλακτικές προσεγγίσεις που οδηγούν σε σύνθετες λύσεις χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και χωρίς ακραίες πολιτικές.

Πρόσθεσε πως πιστεύει ξεκάθαρα στο μεικτό οικονομικό σύστημα, στο κοινωνικό φιλελευθερισμό στον πολιτικό ορθολογισμό , στην ευημερία των πολλών και όχι των λίγων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τους προέδρους των κομμάτων του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, τα στελέχη του ΔΗΣΥ, αλλά και προσωπικότητες της αριστεράς που έδωσαν το παρών της.

Απέραντη θλίψη εκφράζει το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου για το θάνατο του μικρού Λάμπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: