Η κατάσταση στην οικονομία θα επιδεινωθεί εκτιμά η πλειοψηφία των Κυπρίων πολιτών: Προβληματισμός για την ακρίβεια

FILE PHOTO: Νομίσματα ευρώ Pixabay via Pexels




Τρία είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Κύπρο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καλοκαιρινού ευρωβαρόμετρου, που δημοσίευσε η Κομισιόν: Οι αυξανόμενες τιμές, το μεταναστευτικό και η οικονομική κατάσταση.

Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 503 άτομα στην Κύπρο, σε μια έρευνα που έγινε μεταξύ 17 Ιουνίου και 8 Ιουλίου.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να κρίνουν την οικονομική κατάσταση στο δικό τους νοικοκυριό. Το 67% την έκρινε καλή και το 33% την έκρινε κακή, ενώ κρίνοντας την εργασιακή τους κατάσταση, το 53% απάντησε πως είναι σε καλή κατάσταση, το 20% σε κακή και το 27% απάντησαν δεν γνωρίζω.

Για την εργασιακή τους κατάσταση, το 22% απάντησε πως είναι σε καλύτερη κατάσταση, το 45% απάντησε πως είναι η ίδια κατάσταση και το 20% απάντησε ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση. Το 13% απάντησε «δεν γνωρίζω».

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, το 20% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη, το 34% πως θα είναι η ίδια, το 41% πως θα είναι χειρότερη, ενώ το 5% δεν γνωρίζει.

Στην ερώτηση ποιες οι προσδοκίες για τους επόμενους δώδεκα μήνες για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, οι συμμετέχοντες απάντησαν κατά 20% πως θα βελτιωθεί, κατά 28% πως θα μείνει ως έχει, κατά 51% πως θα χειροτερεύσει, ενώ 1% «δεν γνωρίζει».

Αρνητική ψήφο έδωσε στην Κυβέρνηση το 62% των ερωτηθέντων, το 33% την εμπιστεύεται, ενώ όσον αφορά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το 67% δεν εμπιστεύεται τον θεσμό, και μόλις το 29% τον εμπιστεύεται.

Το 37% κρίνει πως η ΕΕ δημιουργεί μία θετική εικόνα για αυτούς, το 36% μία ουδέτερη, το 27% μία κακή εικόνα, ενώ το 1% δεν γνωρίζει.

Στο θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των επιπτώσεων που ακολούθησαν, το 42% έκρινε πως η «απάντηση» της ΕΕ στην εισβολή είναι ικανοποιητική, το 51% πως δεν είναι ικανοποιητική και το 7% απάντησε «δεν γνωρίζω».

ΠΗΓΗ: philenews.com

Χαστούκια κατά της πρότασης Νεοφύτου: Απαιτεί αλλαγή Πολιτεύματος λένε έγκριτοι νομικοί της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: