Η Ελλάδα έσωσε πάλι μετανάστες που έστειλε η Τουρκία δυτικά της Κρήτης: Αλλά οι ξένοι ανταποκριτές δεν θα δώσουν τα απαιτούμενα εύσημα…

FILE PHOTO: Πρόσφυγες και μετανάστες σε βάρκα στην Ιταλία. EPA, STRINGER




Κατά τη διάρκεια δραματικής επιχείρησης διάσωσης δυτικά της Κρήτης ένα τετράχρονο κοριτσάκι διασώθηκε από πλοίο που μετέφερε μετανάστες και λίγο αργότερα πέθανε, γράφει η εφημερίδα Der Standard.

Ήταν μία πολύ επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης συνανθρώπων μας, αλλά τα ξένα μέσα ενημέρωσης, δεν είδαν… Δεν άκουσαν…

Σημειώνει: Το παιδί, ήδη αναίσθητο, μεταφέρθηκε με τη μητέρα του με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε η ελληνική ακτοφυλακή.

Tο κορίτσι ήταν υπερβολικά εξαντλημένο και αφυδατωμένο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο παρασύρθηκε περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.

Οι υπόλοιποι 61 μετανάστες διασώθηκαν από διερχόμενο φορτηγό πλοίο. Το πλοίο λέγεται ότι αναχώρησε από την Τουρκία ή κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής και ήταν καθ’ οδόν προς την Ιταλία, γράφει η εφημερίδα. Αυτή η διαδρομή είναι μακρά και επικίνδυνη, τονίζει.

Ωστόσο, οι λαθρέμποροι την χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά. Η Ελλάδα προστατεύει αυστηρά τα θαλάσσια σύνορά της με την Τουρκία, καθιστώντας δύσκολη τη διέλευση λαθρεμπόρων και μεταναστών από τη δυτική ακτή της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο.

Επίσης για να περιορίσει τη μετανάστευση, η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει δεκάδες καταυλισμούς για τους αιτούντες άσυλο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 34 στρατόπεδα, πριν από δύο χρόνια υπήρχαν 121.

Σχεδόν 120 κουρδόφωνοι Γιαζίντι κοιμούνται έξω μπροστά σε έναν καταυλισμό προσφύγων κοντά στην πόλη των Σερρών εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Στον καταυλισμό προσφύγων, στον οποίο στεγάζονται 700 Γιαζίντι, τα περισσότερα μέλη της μειονότητας από το Ιράκ που κατέφυγαν στην Ελλάδα διωκόμενοι από τους τζιχαντιστές, «δεν υπάρχουν άλλες θέσεις».

ΠΗΓΗ: Der Standard – Kleinkind auf Flüchtlingsboot gestorben, “kein Platz mehr” in griechischem Flüchtlingslager

Προειδοποίηση από την Ιερουσαλήμ: Οι απειλές της Τουρκίας προς την Ελλάδα μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την Ανατολική Μεσόγειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: