Επικίνδυνα παιχνίδια με fake news της Τουρκίας: Aθλια προπαγάνδα για μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

Τα καθεστωτικά τουρκικά Μέσα κάνουν προπαγάνδα και μιλούν για «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Ελλάδα». Η φωτογραφία,προϊόν κατασκοπείας από τουρκικό UAV, είναι από το πρακτορείο Anadolu. Photo via twitter ANADOLU AGENCY




Κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση η Άγκυρα, ισχυριζόμενη ότι η Αθήνα στρατιωτικοποιεί περαιτέρω νησιά και διαρρέει φωτογραφίες που υποτίθεται είναι από τη Λέσβο και τη Σάμο.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται στα καθεστωτικά τουρκικά ΜΜΕ και όπως ισχυρίζονται, τραβήχθηκαν από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Όπως ισχυρίζεται τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09), μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο.

Με το ψευδοεπιχείρημα ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που επιβάλουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας σημειώνεται ότι «οι δραστηριότητες αυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι πηγές που επικαλείται το Anadolu κάνουν λόγο για πτήση του UAV που κατέγραψε τα δύο ελληνικά μεταγωγικά πλοία να ταξιδεύουν προς Λέσβο και Σάμο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, οι εν λόγω φωτογραφίες φέρονται να τραβήχθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου και να δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Η άθλια προπαγάνδα στα τουρκικά Μέσα κάνει λόγο για «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Ελλάδα» και οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο και μάλιστα πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που πριν λίγες εβδομάδες έφεραν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς μόλις χθες ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωνε στην Hurriyet ότι η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών καθιστά αμφισβητούμενη την κυριαρχία τους και δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα αυτοάμυνας

Τις επόμενες ημέρες η Τουρκία μπορεί να κάνει οτιδήποτε και χρειάζεται ιδιαίτερη η προσοχή, είπε ο Μανώλης Κωστίδης.

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας Hurriyet:

«Αποκαλύφθηκε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα στα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσαν πως η Αθήνα έστειλε στη Λέσβο 23 και στη Σάμο 18 τεθωρακισμένα οχήματα».

«Πηγές του Υπ. Άμυνας αναφέρουν πως μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν αυτές οι εικόνες. και δείχνουν πως η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών».

«Τονίζουν πως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το καθεστώς αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, εγκαθιστά οπλικά συστήματα και στις τελευταίες ενέργειες μεταφέρθηκαν τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για να αντικαταστήσουν κάποια άλλα».

Πηγή: skai.gr

Η Ελληνογαλλική Αργοναυτική εκστρατεία στον Άγιο Ευστράτιο, στην καρδιά του Αιγαίου χαστούκι στην Άγκυρα και την αποστρατιωτικοποίηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: